Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maratonul Via Maria Theresia 2015 – cinci provocări pe un drum de poveste

0

Tăşuleasa Social şi Raiffeisen Bank România în colaborare cu Parcul Naţional Călimani organizează pe 8 August 2015 a doua ediţie a maratonului Via Maria Theresia în Pasul Tihuţa, Călimani. Îndrăgitul maraton va avea anul acesta cinci probe: ultramaraton, maraton, semi-maraton și mountain-biking, dar sunt așteptați cu drag și participanții la drumeție.

VMT1

VMT2

VMT4

Maratonul Via Maria Theresia se desfăşoară pe un drum tematic construit în timpurile Împărătesei Maria Theresia, la vechea granita a Imperiului Austro-Ungar din Munţii Călimani. În anul 2014 Asociaţia Tăşuleasa Social, cu sprijinul Raiffeisen Bank România, a refăcut acest drum făcându-l accesibil pentru public pe tot timpul anului.
Poteca tematică este atât un îndemn la practicarea sporturilor şi mişcării în aer liber cât şi o modalitate informală de educaţie ce pune accentul pe interpretare, comunicare şi informare într-o manieră interactivă.

Realizarea ei în munţii Călimani este o şansă pentru noi toţi să ne înţelegem mai bine trecutul (istoria) şi viitorul (cadrul natural şi pădurea) şi să le putem proteja.
Timp de peste 100 de zile 250 de voluntari au montat 395 de borne şi 465 de momâi din piatră la o altitudine de 1.700 de metri pe o distanță de 42 de kilometri. Înaugurarea noului drum astfel creat a constituit prima ediție a Maratonului Via Maria Theresia.

Noutatea celei de-a doua ediţii o reprezintă proba de ultramaraton de tip circuit care măsoară 81km cu o diferenţă pozitivă de nivel cumulată de aproximativ 4700m. În cadrul acestei probe concurenții vor străbate creasta principală a munţilor Călimani, atât pe vârfuri cât şi pe curbă de nivel.
Probele Maratonului Via Maria Theresia

Probele de ultramaraton, maraton, mountainbike şi semi-maraton au ca punct de plecare Fosta Exploatare Minieră de sulf din judeţul Suceva. Finish-ul primelor trei probe este la Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa Năsăud. Traseul de semi-maraton are un punct de Finish diferit. Transportul între Finish și Start, inclusiv a bicicletelor este asigurat de către organizatori.
Traseul de mountainbike are dificultate mare şi este recomandat bicicliştilor cu experienţă pe trasee tehnice.
Cei care doresc să se bucure pe îndelete de drumul de poveste se pot înscrie la probele de drumeţie şi pot alege între patru trasee diferite unde vor fi asistaţi de ghizi şi voluntari ai asociaţiei.

Înscrierile la Maratonul VMT sunt deschise până pe data de 25.07.2015 şi se pot face online pe site-ul oficial – http://via-maria-theresia.ro. Pentru mai multe detalii şi noutăţi urmăriţi pagina de facebook şi cea a evenimentului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.