Manastirea Sucevita pe lista patrimoniului UNESCO?

0

In data de 3  august se decide lista patrimoniului universal UNESCO.  Reprezentantii organizatiei internationale aleg obiectivele care merita sa intre pe lista siturilor de „valoare universala exceptionala”. O lista de aur ce numara deja 890 de situri culturale si naturale, potrivit articolului publicat de Gandul.info

Din cele 890 de situri de „valoare universala exceptionala”, 689 sunt culturale, 176 naturale si 25 mixte apartinand unui numar de 148 de state.

Romania figureaza deja in patrimoniul mondial cu sapte obiective:

Romania figureaza deja in patrimoniul mondial cu sapte obiective: rezervatia Biosferei Delta Dunarii (inclusa in 1991), bisericile din nordul Moldovei (1993), ansamblul bisericilor fortificate din Transilvania (1993, 1999), Manastirea Horezu (1993), cetatile dacice de la Orastie (1999), bisericile maramuresene din lemn (1999) si centrul istoric al orasului Sighisoara (1999).

De cativa ani insa, manastirea Sucevita figureaza drept propunerea Romaniei pentru a completa lista organizatiei. Includerea Bisericii Invierii de la Manastirea Sucevita in patrimoniul UNESCO a mai fost discutata si la intrunirea de anul trecut a Comitetului, ca extindere a pozitiei ocupate deja in lista de bisericile din nordul Moldovei.

Dupa data de 3 august vom afla daca Manastirea Sucevita este inclusa pe lista UNESCO, fiind astfel al 8 -lea obiectiv romanesc in patrimoniul universal.

PS: Multumim Vali pentru informatie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează