Maia Morgenstern si arta fericirii la TEDx Iasi / 12 iunie 2010

1

Maia Morgenstern si arta fericirii

Născută în Bucureşti, într-o familie evreiască, Maia Morgenstern a studiat la Academia de teatru şi film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Naţional “Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola, din Îngerul albastru (der Blaue Engel), sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard. Ea este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanţa, Cel mai iubit dintre pământeni, Patimile lui Hristos.

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană “Luceafărul de dimineaţă”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul “Patimile lui Hristos”. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

In cadrul TEDx Iasi, doamna Maia Morgenstern va vorbi celor prezenti despre fericirea venita din arta.

Ce este TED?

TED este un eveniment anual unde sunt invitati unii dintre cei mai importanti ganditori si creativi ai lumii sa impartaseasca lucrurile de care sunt pasionati. “TED” sunt initialele de la Technology, Entertainment, Design — trei domenii largi care combinate ne influenteaza viitorul. De fapt, evenimentul acopera idei care au importanta in orice disciplina. Participantii l-au supranumit “o cură pentru minte” si “o calatorie de 4 zile in viitor.”

Publicul diversificat – şefi de companie, oameni de stiinta, creativi, filantropi – este pe masura vorbitorilor printre care pana acum s-au numarat Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck si Bono.

TEDx Iasi este realizat de organizatia Youth Academy, va avea loc pe data de 12 iunie, 2010 si are drept invitati speakeri din mediul corporate, arta, educatie si design. Plus, un invitat surpriza, a carui identitate o vei afla doar atunci.

Tema evenimentului este “Ce ii face pe oameni fericiti“.

Au inceput inscrierile pentru prima editie TEDx Iasi, de pe 12 iunie 2010. Pentru a fi in sala, intra la sectiunea inscriere, completeaza formularul si in maxim 24 de ore te vom contacta pentru a-ti rezerva locul.
Taxa de participare este de 100 de lei, daca te inscrii pana pe 25 mai 2010. TEDx Iasi este un eveniment non-profit, toate fondurile mergand in organizarea evenimentului.

Mai multe informaţii pe tedxiasi.ro si pe romaniapozitiva.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.