Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maia Morgenstern si arta fericirii la TEDx Iasi / 12 iunie 2010

1

Maia Morgenstern si arta fericirii

Născută în Bucureşti, într-o familie evreiască, Maia Morgenstern a studiat la Academia de teatru şi film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Naţional “Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola, din Îngerul albastru (der Blaue Engel), sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard. Ea este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanţa, Cel mai iubit dintre pământeni, Patimile lui Hristos.

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană “Luceafărul de dimineaţă”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul “Patimile lui Hristos”. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

In cadrul TEDx Iasi, doamna Maia Morgenstern va vorbi celor prezenti despre fericirea venita din arta.

Ce este TED?

TED este un eveniment anual unde sunt invitati unii dintre cei mai importanti ganditori si creativi ai lumii sa impartaseasca lucrurile de care sunt pasionati. “TED” sunt initialele de la Technology, Entertainment, Design — trei domenii largi care combinate ne influenteaza viitorul. De fapt, evenimentul acopera idei care au importanta in orice disciplina. Participantii l-au supranumit “o cură pentru minte” si “o calatorie de 4 zile in viitor.”

Publicul diversificat – şefi de companie, oameni de stiinta, creativi, filantropi – este pe masura vorbitorilor printre care pana acum s-au numarat Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck si Bono.

TEDx Iasi este realizat de organizatia Youth Academy, va avea loc pe data de 12 iunie, 2010 si are drept invitati speakeri din mediul corporate, arta, educatie si design. Plus, un invitat surpriza, a carui identitate o vei afla doar atunci.

Tema evenimentului este “Ce ii face pe oameni fericiti“.

Au inceput inscrierile pentru prima editie TEDx Iasi, de pe 12 iunie 2010. Pentru a fi in sala, intra la sectiunea inscriere, completeaza formularul si in maxim 24 de ore te vom contacta pentru a-ti rezerva locul.
Taxa de participare este de 100 de lei, daca te inscrii pana pe 25 mai 2010. TEDx Iasi este un eveniment non-profit, toate fondurile mergand in organizarea evenimentului.

Mai multe informaţii pe tedxiasi.ro si pe romaniapozitiva.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.