Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Magia Mărţişorului într-un zâmbet, o floare şi… un pic de culoare!

0

Miercuri, 27 februarie 2013, cu începere de la ora 11.30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se va deschide publicului expoziţia „Un zâmbet, o floare şi un pic de culoare”, manifestare care se constituie într-un adevărat salon internaţional al Mărţişorului – fiind expuse sute de mărţişoare şi felicitări din România, Polonia, Turcia, Anglia, Bulgaria, Ucraina, Italia, Croaţia, Spania şi Republica Moldova.

MARTISOR 1

Acţiunea este un proiect educaţional, intitulat “Natura inspiră şi dăruieşte” şi coordonat de înv. Chiroşcă Angela (Şcoala Gimnazială nr. 29) şi prof. Onofrei Cornelia (Şcoala Gimnazială nr. 3 “I. L. Caragiale”), în colaborare cu instituţia gazdă, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, cu implicarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Casa Corpului Didactic Galaţi şi Palatului Copiilor şi Elevilor din Galaţi.

Pe lângă scopul educativ de păstrare a tradiţiei Mărţişorului în România, organizatorii şi-au propus să dea un caracter umanitar acestei manifestări prin vânzarea tuturor mărţisorelor expuse, banii rezultaţi urmând a fi donaţi Ioanei, o fetiţă de 6 ani, care are nevoie de două operaţii la picioare (una din ele trebuie facută în străinătate). Orice felicitare de 1 Martie sau de 8 Martie, orice mărţişor făcut cu drag de mâinile pricepute ale sutelor de şcolari din Galaţi sau din ţările menţionate mai sus – o pot ajuta pe Ioana. Anul trecut, expoziţia de Mărţişor l-a ajutat pe Adrian, un băieţel de 6 ani, care acum este elev în clasa I. Învaţă şi se joacă alături de copiii de vârsta lui datorită interesului pe care publicul l-a arătat acestei acţiuni umanitare.

„Tradiţia Mărţişorului este una de suflet pentru români. Mărţişorul înseamnă Primăvară iar noi vrem să aducem în acest an Primăvara şi în sufletul Ioanei. Îi invit pe gălăţeni să viziteze acest Salon al Mărţişorului,” a declarat Mădălin Şerban, director ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Culoarea din lucrari şi veselia lucrărilor expuse în acestă expoziţie sunt o dovadă că tradiţia de Mărţişor are “adepţi” de nădejde în copii care le-au realizat. “Prin acest proiect noi avem posibilitatea să valorificăm atat lucrările elevilor cât şi cele ale cadrelor didactice. Adevărate sărbători ale ochiului şi frumosului, expoziţiile şcolare, cu o mare rezonanţă în sufletele copiilor, devin o adevărată forţă stimulatoare, îndemnându-i pe aceştia la o fructuoasă întrecere. Tot mai mulţi copii îmbrăţişează arta din dorinţa lor de a comunica şi de a se exprima,” a adăugat d-na invatatoare Angela Chiroşca, coordonatoarea acţiunii.

MARTISOR 4

La deschiderea manifestării va avea loc un program artistic susţinut de elevii Şcolii nr. 29, Liceului de Artă “Dumitru Cuclin” şi Grădiniţa “Licurici”, coordonaţi de Nicoleta Lăcustă, Delia Cocoş şi Paraschiv Florentina.

Expoziţia va fi deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 10 martie 2013.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.