Luna Plantării Arborilor / 15 martie – 15 aprilie

0

Planteaza-ti Oxigenul!! “Luna Plantării Arborilor” se desfăşoară, conform Codului Silvic, în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie. În România, sărbătoarea plantării arborilor a fost organizată pentru prima dată în anul 1902 , sub denumirea de “Sărbătoarea sădirii arborelui”.

Ca urmare Federaţia Română de Turism şi Ecologie în parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a desfăşurat în aprilie 2012, la nivel national, o acţiune de plantare simultană sub sloganul “Planteaza-ti Oxigenul”

În Vrancea această acţiune este susţinută de voluntarii de la Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu” în parteneriat cu Romsilva Vrancea, cei care ne-au pus la dispoziţie puieţii, lopeţile şi personalul specializat. În acest an ne-am bucurat să avem alături 30 de voluntari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Anghel Saligny” Vrancea coordonati de domnul colonel Lazar.

Marţi, 10 aprilie 2012, am reuşit acţiunea de plantare de plopi în zona Doaga, deşi iniţial ziua stabilita a fost pentru sâmbătă, datorită condiţiilor meteo nefavorabile a trebuit sa reprogramam acţiunea” a declarat Teodora Grosu vicepreşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”.

 

Acţiunea de plantare se înscrie în tradiţia asociaţiei, tradiţie care a început din anul 1996 când am plantat pentru prima data perdele forestiere în zona Garoafa-E85 şi în zona Podul Zamfirei cu sprijinul directorului Agenţiei de Protecţia Mediului din acea vreme, domnul Mircea Diaconu”, a declarat domnul Florea Ioan preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”.

Domnul Ghiţă Panta din partea Romsilva a menţionat că Vrancea este primul judeţ din ţară în care s-au creat perdele forestiere începând cu anii 80, perdele care opresc viscolirea zăpezii, eroziunea soluluii având si rol de coridoare ecologice (permit diferitelor animale să se adăpostească sau să treacă dintr-un loc ăn altul).

Acţiunea “Plantează-ţi oxigenul” din acest an s-a bucurat şi de susţinerea financiară venită din partea familiei Fechete care ne-a permis să asigurăm transportul voluntarilor Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”, a spus şi Oana Sima responsabilul financiar al asociaţiei.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează