Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Luna Plantării Arborilor / 15 martie – 15 aprilie

0

Planteaza-ti Oxigenul!! “Luna Plantării Arborilor” se desfăşoară, conform Codului Silvic, în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie. În România, sărbătoarea plantării arborilor a fost organizată pentru prima dată în anul 1902 , sub denumirea de “Sărbătoarea sădirii arborelui”.

Ca urmare Federaţia Română de Turism şi Ecologie în parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a desfăşurat în aprilie 2012, la nivel national, o acţiune de plantare simultană sub sloganul “Planteaza-ti Oxigenul”

În Vrancea această acţiune este susţinută de voluntarii de la Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu” în parteneriat cu Romsilva Vrancea, cei care ne-au pus la dispoziţie puieţii, lopeţile şi personalul specializat. În acest an ne-am bucurat să avem alături 30 de voluntari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Anghel Saligny” Vrancea coordonati de domnul colonel Lazar.

Marţi, 10 aprilie 2012, am reuşit acţiunea de plantare de plopi în zona Doaga, deşi iniţial ziua stabilita a fost pentru sâmbătă, datorită condiţiilor meteo nefavorabile a trebuit sa reprogramam acţiunea” a declarat Teodora Grosu vicepreşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”.

 

Acţiunea de plantare se înscrie în tradiţia asociaţiei, tradiţie care a început din anul 1996 când am plantat pentru prima data perdele forestiere în zona Garoafa-E85 şi în zona Podul Zamfirei cu sprijinul directorului Agenţiei de Protecţia Mediului din acea vreme, domnul Mircea Diaconu”, a declarat domnul Florea Ioan preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”.

Domnul Ghiţă Panta din partea Romsilva a menţionat că Vrancea este primul judeţ din ţară în care s-au creat perdele forestiere începând cu anii 80, perdele care opresc viscolirea zăpezii, eroziunea soluluii având si rol de coridoare ecologice (permit diferitelor animale să se adăpostească sau să treacă dintr-un loc ăn altul).

Acţiunea “Plantează-ţi oxigenul” din acest an s-a bucurat şi de susţinerea financiară venită din partea familiei Fechete care ne-a permis să asigurăm transportul voluntarilor Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”, a spus şi Oana Sima responsabilul financiar al asociaţiei.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.