Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea platformei antreprenoriale Eco Social

0

Economia socială, o soluție pentru mediul înconjurător

Conferința finală

Asociația Salvați Dunărea și Delta a lansat platforma antreprenorială Eco-Social în cadrul conferinței naționale care a încheiat proiectul Economia Socială – o soluție pentru mediul înconjurător, desfășurat în perioada 2011-2013, în parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje.

SDD_3În cadrul evenimentului, au fost prezentate rezultatele proiectului: 4 structuri de sprijin ale economiei sociale în București, Neamț, Tulcea și Argeș, 4 întreprinderi sociale (IS) active în domeniul colectării și valorificării deșeurilor, 100 de persoane angajate în cadrul întreprinderilor sociale și 4000 de persoane informate și consiliate cu privire la beneficiile economiei sociale. Astfel, prin intermediul beneficiarilor, a fost creată o rețea activă de colectare, procesare și valorificare a deșeurilor în folosul comunităților locale și al partenerilor.

Platforma antreprenorială Eco-Social își propune promovarea economiei sociale și facilitarea accesului pe piața muncii a persoanelor vulnerabile din punct de vedere economic și social, prin intermediul întreprinderilor sociale. IS-urile au ca obiect de activitate reciclarea deșeurilor, în patru moduri diferite, în funcție de specificul local:

EcoSocial București: reciclarea creativă a mobilei vechi

EcoSocial Argeș:  prelucrarea și compostarea deșeurilor agricole

EcoSocial Neamț: valorificarea deșeurilor lemnoase în brichete de lemn

EcoSocial Tulcea:  producerea obiectelor artizanale, a acoperișurilor și a panourilor izolatoare din stuf și papură.

În perioada următoare, partenerii proiectului vor continua demersul prin sprijinirea structurilor sociale create astfel încât întreprinderile să ajungă treptat să-și asigure singure sustenabilitatea și dezvoltarea. Rețeaua Eco Social se va extinde prin integrarea și a altor întreprinderi sociale care au ca obiective sustenabilitatea, protecția mediului, sprijinirea dezvoltării meșteșugurilor.

În cadrul aceleiași conferințe a avut loc expoziția unei camere funcționale și locuibile, realizată din obiecte recuperate de la tomberon și transformate în mobilier: pat și masă din paleți, un fotoliu din anvelope utilizate, un dulap și un raft pentru sticle din lădițe de lemn, un geamantan folosit ca dulap. Aceste produse au fost realizate de IS Eco Social București, la care s-au adăugat împletiturile din papură manufacturate la Letea, de către Eco Social Tulcea.

Conferința face parte din proiectul „Economia socială, o soluție pentru mediul înconjurător”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

  SDD_1

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.