Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea campaniei de crowdfunding pentru salvarea Casei Enescu din Mihăileni

0

Fiecare donație ne aduce mai aproape de scopul nostru! Campania se desfășoară pe platforma Indiegogo, la link-ul: igg.me/at/enescu

Ne bucurăm să anunțăm lansarea campaniei de strângere de fonduri pentru finalizarea lucrărilor de salvare și restaurare a Casei Enescu din Mihăileni, pe care ne dorim să o reactivăm ca un centru de excelență în studiul muzicii clasice.

unnamed (1)

George Enescu (1881 – 1955) este cel mai cunoscut compozitor român de talie internațională. Casa lui din Mihăileni (România), unde a muncit și compus, a fost construită de bunicii săi materni între 1775 și 1830 și reprezintă o expresie a arhitecturii tradiționale din prima jumătate de secol 19.

Academia va îmbina componenta memorială cu funcțiunea educațională, iar o parte importantă a proiectului va avea ca focus comunitatea locală, implicând copiii din acea zonă. Academia va genera o oportunitate culturală și educațională într-o zonă care are nevoie de revitalizare, lângă granița dintre România și Ucraina.

Începând de pe 21 octombrie 2015, timp de 30 de zile, orice iubitor de patrimoniu și istorie culturală ne poate susține în încercarea noastră de a da viață casei care era în prag de colaps până anul trecut, când Pro Patrimonio, alături de OAR, a început intervenția de urgență pentru salvarea sa. Cu ajutorul comunității locale și a multor oameni generoși, am desfășurat o campanie de strângere de fonduri care ne-a adus aproape de ultima fază a restaurării casei, dar acesta fost doar începutul.

“Această clădire, așa mică cum e, reprezintă mult mai mult decât o restaurare. Nu zidurile contează acolo, cum spunea foarte bine Raluca Știrbăț. Este vorba de un proiect comun și, până la urmă, de felul cum îl conduci ca el să evolueze în direcția pe care probabil de multe ori și-a dorit-o chiar maestrul George Enescu.”

– Domnul arhitect Șerban Sturdza, vicepreședinte al fundației Pro Patrimonio

Prioritatea în acest moment este strângerea de fonduri pentru a termina prima fază a proiectului. Aceasta constă în restaurarea tâmplăriei, a trei sobe tradiționale, tencuielii, podelei și în finisaje. Suma necesară pentru prima fază este de 15.000 de euro, dar bugetul pentru crerea Academiei, incluzând mobilă, un pian, facilități și construcția unei săli de concert depășesc suma aceasta, așa că fiecare donație este necesară și mult apreciată.
Bugetul necesar lansării Academiei Muzicale Internaționale George Enescu este de 55.000 de euro.

Fiecare donație ne aduce mai aproape de scopul nostru!

Campania se desfășoară pe platforma Indiegogo și poate fi accesată la link-ul: igg.me/at/enescu

Conservarea și grija pentru locurile în care Enescu și-a petrecut primii ani din viață reprezintă o misiune și o responsabilitate de mare importanță pentru patrimoniul european, Casa Enescu putând deveni un loc unde artiști virtuoși pot interacționa cu tineri talentați.

Proiectul Salvați Casa Enescu este un parteneriat între fundația Pro Patrimonio, Ordinul Arhitecților din România – prin filialele București și Nord-Est – și se bucură de sprijinul multor parteneri locali, voluntari, artiști și personalități publice. Proiectul a pornit la inițiativa pianistei Raluca Știrbăț, Președintele Societății Internaționale George Enescu din Viena, căreia i s-a alăturat și violonistul Alexandru Tomescu, ca ambasadori ai cauzei noastre.

Parteneri principali: OAR București, OAR Nord-Est, Societatea Internațională “George Enescu”
Parteneri: Jeunesse Musicales, TVR, TVR Iasi, Comuna Hiliseu-Horia

Fundația Pro Patrimonio este o organizație non-profit internațională, fondată în anul 2000, cu filiale în România, Marea Britanie și Franța. Scopul fundației este de a salva, restaura și păstra moștenirea culturală și arhitecturală românească. Pro Patrimonio promovează protejarea moștenirii culturale românești existente și are ca scop educarea oamenilor spre aprecierea clădirilor istorice cât și sprijinul în restaurarea și refolosirea lor. Proiectele noastre au salvat un număr important de monumente arhitecturale până acum, și ne mândrim cu posibilitatea de a oferi exemple de bună practică în restaurarea și reactivarea moștenirii culturale în România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.