Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La „Maraton PAPILLON” sărbătorim continuu, timp de 24 de ore, Ziua Educației Nonformale

0

În fiecare an, pe 9 octombrie, diverse comunități de pe Mapamond celebrează Ziua Educației Nonformale. Asociația Papillon din Galați se alătură comunităților din întreaga lume și va sărăbători această zi printr-o serie de ateliere-eveniment grupate sub titlu „Maraton PAPILLON”, la care sunt invitați toti copiii.

ferge

„Maraton PAPILLON” reprezintă o suită de activități, dezbateri și jocuri pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, desfășurate ca o ștafetă, pe parcursul a 24 de ore. Maratonul începe vineri, 9 octombrie, ora 16,00 și se încheie sâmbătă, 10 octombrie, ora 16,00. Chiar dacă pe timpul nopții Asociația Papillon nu va găzdui activități, jocurile și atelierele sunt reluate sâmbătă dimineața. Copiii pot participa, gratuit, la o vânătoare de comori, la o sesiune de vizionare de film și dezbatere, precum și la o activitate de confecționare de căsuțe pentru vrăbiuțe. Restul activităților sunt contra cost. Pentru a rezerva un loc la unul dintre ateliere, cei interesați sunt rugați să sune la telefon 0740.255.004.

„La diversele ateliere pentru copii pe care le găzduim în mod obișnuit la Papillon, mentorii noștri privilegiază metodele educației nonformale, deci putem spune că, la noi, Ziua Educației Nonformale e în fiecare zi. Totuși, prin Maratonul PAPILLON ne dorim să atragem atenția părinților și profesorilor asupra importantei activităților de tip nonformal pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Îi invit pe toți copiii curioși să încerce activitățile pe care le-am pregătit alături de mentorii noștri”, a declarat președinta Asociației Papillon, Corina Chiriac.

Asociația Papillon și-a început activitatea anul acesta, misiunea ei fiind aceea de promova metodele educației nonformale prin toate activitățile pe care le desfășoară pentru copii și adolescenți.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.