Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Iași se lansează primul festival dedicat viei și vinului

0

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, la Crama Gramma din Bârnova (Iași) va avea loc festivalul „La vie”. Dezvoltat de Oddity Events, „La vie” se concentrează pe crearea unei legături armonioase între cultura vinului și cea a muzicii și a artelor libere, construind astfel o experiență educativă și de agrement.

Afis la Vie

Publicul participant se va putea bucura de experiențe gastronomice, ateliere de cultura vinului și degustări, activități sportive și instalații artistice. Pe scenă vor concerta 7 trupe live, după cum urmează: Avantgarde, Anamaria Maranda & Easy Jazz Band, Andra Botez Live Band – Iași, Viorica Pintilie Trio, Cosmin Vaman, Alexandra Andrei & Trupa Spam, Big Tonez, Timpuri Noi, Silent Strike & Dan Basu, DJ Iulia. Nici publicul foarte tânăr nu este neglijat, organizatorii amenajând spații speciale pentru copii, cu activități diverse, educative și interactive.

Adrian Murariu, coordonator festival, a declarat „Suntem la 10 zile de festival și pare că avem alături o mare de susținători, câștigați printr-unul din evenimentele construite. Fie că e vorba de muzica ce va cânta pe scenă, de recomandarea noastră pentru atelierele de vin, de diversitatea produselor locale oferite de partenerii noștri, de spațiile pline de energie special amenajate pentru copii sau sport  sau pur și simplu de natură și efectele ei benefice, festivalul poate oferi câteva ore de timp liber de calitate oricărui participant. În septembrie, crama transformă strugurii în vin, iar festivalul transformă oamenii în fericire!”

Cei curioși să afle mai multe despre festival și vor să-și facă o imagine despre cum va fi pe 3 septembrie la Crama Gramma sunt invitați vineri, 26 august, la petrecerea de prezentare „Taquin –  tainele din vie”. Astfel, participanții de la petrecerea din Time Out (Iași) vor degusta vinuri, vor vizualiza Crama Gramma din VR, se vor fotografia cu tractorul Gramma și vor asculta muzică bună, iar organizatorii le vor prezenta festivalul. Intrarea la petrecere va fi gratuită.

Biletul de intrare la festivalul „La Vie” costă 20 RON și poate fi procurat la locațiile partenere: Acaju, Cărturești, Cuib, La Bază, Meat Concept Store, Teatru Fix, The Box, The Trumpets, Time Out, VinClass, Vivid, Vivo. În ziua evenimentului, biletul va costa 35 RON. De asemenea, există bilete cu scopuri caritabile. Astfel, cei care doresc să susțină proiectele Casa SHARE sau Legumești, o pot face achiziționând bilete în valoare de 40 RON. Copiii până în 12 ani beneficiază de intrare gratuită.

Evenimentul este organizat de Oddity Events, în parteneriat cu Crama Gramma, Camera Agricolă Județeană Iași, Primăria Comunei Bârnova și Asociația „Mai Bine”. Festivalul a pornit de la ideea punerii în valoare a potențialului vitivinicol din zonei Moldovei și de a oferi o alternativă culturală sănătoasă de petrecere a timpului liber la început de toamnă. Dacă ediția de anul acesta durează doar o zi, organizatorii promit 3 zile de experiențe senzoriale deosebite în anii următori.

Mai multe detalii despre festivalul „La Vie” se regăsesc pe site-ul www.lavie.vin.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.