La Iasi bicicletele au fost „masa critica”!

1

Peste 100 de biciclişti din Iaşi s-au intalnit vineri seara pentru o plimbare prin oras la invitatia celor de la Mai Bine. Evenimentul s-a desfasurat sub egida Masa Critica.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.

Masa Critică a fost inițiată în 1992 în San Francisco și în prezent se desfășoară lunar în peste 300 de orașe din întreaga lume. În România, Masa Critică are loc în Brașov, București, Iași, Oradea, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara, Cluj Napoca și Sibiu.

În orașul Iași, prima ediție Masa Critică a avut loc în anul 2008, însă din lipsa unei organizări unitare, acțiunea a fost întreruptă pentru un timp. În 2009 ea a fost reluată și în prezent este promovată de Asociația Mai Bine prin blogul http://criticalmassiasi.blogspot.com/. Traseul obișnuit este Rond Agronomie – Bd. Carol I – Bd. Ștefan cel Mare – Podu Roș – Splai Bahlui – Tudor Vladimirescu – Bd. Independenței – Casa de Cultură a Studenților.

“E o plimbare în masă cu bicicletele, înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele de transport nemotorizate şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a bicicliştilor care sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat”, a declarat Daniela Pălimariu, reprezentantul asociaţiei “Mai Bine”, promotoarea acţiunii.

via ziarero.realitatea.net

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.