La Galati s-a sarbatorit Ziua Astronomiei

0

Observator Astronomic – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi 

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati  organizează „Astronomy Day” în data de 28 aprilie, pe teresa de observaţii astronomice a institutiei.

Manifeastarea a constat într-o serie de observaţii astronomice pentru public, acestea fiind: observaţii solare în H-alfa în timpul zilei printr-un instrument unic în România, fiind vorba de luneta Coronado Solarmax cu diametrul obiectivului de 60 mm.

Prin intermediul acestui instrument se pot observa erupţiile solare, protuberanţele şi alte fenomene ce caracterizează activitatea solară; observaţii nocturne între orele 20.00 – 00.00.

În cadrul observaţiilor nocturne se pot obseva munţii şi cratere pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, roiuri de stele, stele duble, etc. În acelaşi timp se pot descoperi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară; diferite prezentări de astronomie în sala de programe educative şi activităţi interactive.

    „In fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sarbatoresc Ziua Internationala a Astronomiei. Este un eveniment prin care se incearca atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant si pentru a face mai accesibila astronomia tututor oamenilor. La observatiile astronomice vom folosi mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galati.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează