La Galati s-a sarbatorit Ziua Astronomiei

0

Observator Astronomic – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi 

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati  organizează „Astronomy Day” în data de 28 aprilie, pe teresa de observaţii astronomice a institutiei.

Manifeastarea a constat într-o serie de observaţii astronomice pentru public, acestea fiind: observaţii solare în H-alfa în timpul zilei printr-un instrument unic în România, fiind vorba de luneta Coronado Solarmax cu diametrul obiectivului de 60 mm.

Prin intermediul acestui instrument se pot observa erupţiile solare, protuberanţele şi alte fenomene ce caracterizează activitatea solară; observaţii nocturne între orele 20.00 – 00.00.

În cadrul observaţiilor nocturne se pot obseva munţii şi cratere pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, roiuri de stele, stele duble, etc. În acelaşi timp se pot descoperi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară; diferite prezentări de astronomie în sala de programe educative şi activităţi interactive.

    „In fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sarbatoresc Ziua Internationala a Astronomiei. Este un eveniment prin care se incearca atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant si pentru a face mai accesibila astronomia tututor oamenilor. La observatiile astronomice vom folosi mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galati.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.