Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

KULT Fest – festivalul tinerilor pasionați de educație alternativă și cultură

0

În perioada 16-17 septembrie, KULT Fest revine, la Roman, cu cea de-a doua ediție. Festivalul care îmbină cultura într-un mod alternativ cu distracția este pregătit și de data aceasta cu noi provocări, ateliere de creație, sesiuni de educație non formală, concerte, proiecții de film, expoziții și voie bună.

Evenimentul va avea loc în parcarea din Piața Roman-Vodă și scopul acestuia este de a atrage cât mai mulți tineri spre cultură cu o abordare pe gustul lor. Deschiderea oficială va fi sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 11:00.

kult fest

Ediția aceasta vor fi promovate organizațiile non-guvernamentale în cadrul cărora,  viitorii boboci dar și –veteranii- de liceu au şansa să-şi cultive spiritul pro-activ civic.  În urma prezentărilor și recrutărilor, doritorii vor putea pleca de la festival cu titlul de membru în ONG-ul favorit. Organizațiile care vor fi prezente sunt: KULT Hub, Asociația Mușatinii Roman, Asociația Cultural-Artistică GONG, Cercetașii României, Bao Roman, PTPI , UN Youth, Şcoala de Valori, American Council şi Anima Intelligentia.

În cadrul festivalului se va desfăşura şi concursul Short Movie Challenge, unde tinerii vor reda printr-un scurtmetraj viziunea lor despre cum ar trebui să arate Şcoala în secolul XXI. Cea mai bună creaţie va câştiga o cameră de filmat profesională. Startul pentru filmări este de pe 1 septembrie până pe 14 septembrie, urmând ca mai apoi să fie ales marele câştigător.

Dacă tot vorbim de film, la KULT Fest va fi prezent unul dintre proiectele ample organizate sub umbrela celui mai mare eveniment cinematografic din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania, și anume Caravana TIFF. Pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii urmăresc filme recente premiate în festivaluri și succese de casă românești, europene și nu numai, așa că ai încă un motiv să fii prezent la festival. Proiectul Caravana TIFF a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor.

Festivalul se va încheia, cu umor şi voie bună, cu un concert al formaţiei Fără Zahăr.

Print

Un obiectiv important pentru această ediție este acela ca festivalul să devină mult mai cunoscut la nivel regional, iar tinerii din Piatra-Neamț, Iași, Bacău, Moinești și din orice regiune a țării sunt aşteptaţi cu drag la Roman.

Întreg programul poate fi văzut pe pagina de facebook KULT Fest în perioada următoare, împreună cu cele mai noi veşti şi surprize.

KULT Fest este organizat de KULT Hub, o organizație non guvernamentală, cu sediul în municipiul Roman, ce are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților de dezvoltare personală și profesională în rândul tinerilor prin proiecte și programe educaționale.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.