Iutta lansează colecția Dor de românesc printr-o colecție de doruri alături de La Blouse Roumaine

0

 Când mănânci plăcinte poale-n brâu în București, știi că ți s-a făcut dor de Moldova. Când pleci direct spre Brașov cu prima ocazie, e semn că îți lipsește accentul ardelenesc. Când zâmbești la auzul unui verb conjugat la perfectul simplu, Oltenia e mai aproape.

De unele locuri ne leagă sentimente puternice, amintiri clădite în timp, tradiții care ne lipsesc. Inspirate de fiecare dintre aceste acestea, Iutta și La Blouse Roumaine organizează campania Dor de românesc, în cadrul căreia își propun să colecționeze cele mai frumoase doruri pentru diferitele regiuni ale țării.

 

Dor de Basarabia 1Cu această ocazie, pitorescul fiecărei zone este surprins și redat prin motive specifice și încărcătură simbolică sub forma unei noi colecții. Aceasta este lansată sub același nume ca al campaniei, luând forma sloganului cu care Iutta a pătruns pe piață: Dor de românesc. Gențile din noua colecție pot fi achiziționate de pe site-ul www.iutta.ro, unde sunt disponibile sub forma unui catalog online.

Colecția conține genți lucrate din material textil și piele naturală, policromatice, cu motive reprezentative din șase regiuni importante ale țării: Transilvania, Oltenia, Muntenia, Bucovina, Basarabia și Moldova, urmând ca aceasta să se extindă pe parcurs. Motivele alese sunt inspirate din tradiția fiecărei zone și exprimă principalele valori ale acestora, putând fi regăsite și în arhitectura veche, în straiele populare, în picturi și sculpturi tradiționale sau alte elemente pur românești.

Dor de Transilvania 1Nicoleta Chirica, designer și fondator Iutta, povestește de unde a pornit colecția: ”Este o idee la care lucrăm de foarte mult timp și care a luat naștere din simplul motiv că avem regiuni puternice din punct de vedere cultural și spiritual, care merită redate și, mai ales, purtate. Prin noua colecție Iutta, dorim să readucem atmosfera zonei de care ne simțim cel mai legați. Purtând fiecare geantă în parte, purtăm, de fapt, dorul pentru regiunea pe care aceasta o simbolizează. Conceptul colecției, care se reflectă fidel și în miza campaniei, a fost construit și gândit pentru a valorifica sentimentele de dor, dovadă a atașamentului puternic față de specificul românesc.”

Descoperirea celor mai potrivite motive tradiționale pentru colecție și, mai ales, aflarea poveștii din spatele lor au putut fi realizate cu ajutorul Ioanei Corduneanu, de la Semne Cusute. Așa cum blogul Ioanei spune, semnele cusute sunt cele pe care oamenii le-au purtat și le-au luat cu ei peste tot: la lucru, la Sărbătoare, dincolo de viață. Și aceste semne pot fi purtate acum, cu Dor de românesc.

De asemenea, pentru modelele tradiționale utilizate, de un real ajutor a fost și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, care a susținut și a încurajat noua colecție Iutta, dându-și acordul pentru utilizarea semnelor tradiționale ce au inspirat designul Dorului de românesc.

Campania Dor de românesc este realizată prin asociere cu La Blouse Roumaine, o comunitate recunoscută pentru implicarea susținută în promovarea valorilor românești la nivel internațional.

Streetstyle Dor de Bucovina. Photo Credit Dao SoniaVorbind despre motivele pentru care s-a alăturat campaniei inițiate de Iutta,Andreea Tanasescu, fondator La Blouse Roumaine, a spus că: “Am acceptat cu mare bucurie și entuziasm invitația echipei Iutta de a participa la campania Dor de românesc. Pe 24 iunie 2013, din dor de românesc, s-a născut Ziua Universală a Iei. Acum, împreună cu Iutta, vom continua povestea semnelor cusute pe ii printr-o incursiune în lumea fascinantă a sentimentului minunat născut doar în limba română: dorul. Designul inspirat din tradiția noastră cunoaște o renaștere indiscutabilă, conștiințele s-au trezit, iar Iutta, prin creațiile sale, exprimă cât se poate de bine această adevărată mișcare culturală. Comunitatea La Blouse Roumaine sprijină și susține creativitatea românească, designul și produsele Made in Romania.”

În cele ce urmează, pe pagina La Blouse Roumaine se dorește colecționarea a cât mai multor doruri exprimate sincer și puternic față de zona țării pe care fiecare o preferă. Inițiativa este susținută de un concurs ce va avea loc pe durata desfășurării campaniei, prin care cele mai apreciate trei doruri vor primi cadou genți Iutta din noua colecție, imprimate cu motive din regiunea preferată.

Despre Iutta. Dor de românesc.

Iutta este un atelier de creație pentru care tradiția și cultura pur românească reprezintă o sursă de inspirație continuă. Cu Dor de românesc, se surprinde esența folclorului prin prelucrarea produselor de marochinărie în forme de expresie actuale.

 

Alte informații utile:
Facebook Iutta: https://www.facebook.com/iutta.ro?fref=ts

Facebook La Blouse Roumaine: https://www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10?fref=ts

Site Iutta: www.iutta.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.