Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Focșani: IT&Science Roots

0

În perioada 23-25 noiembrie 2018, la Colegiul Național Unirea, a avut loc evenimentul IT&Science Roots, organizat de catre: Uniunea Profesorilor de Informatică din România, Asociația Uniriști, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu, Catedrele de istorie și de informatică ale Colegiului Național Unirea.

Evenimentul reunește profesori de Tehnologia Informației din liceele inscrise in prima editie a proiectului Future Makers, derulat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere (AFF), cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale și în colaborare cu Asociația Uniunea Profesorilor de Informatică din România.

Asociația Ateliere Fără Frontiere a vorbit despre “Nevoia de infrastructură pentru susținerea orelor de informatică și TIC” si a participat la un program generos, divers, la demonstrații tehnice, activități practice, dezbateri orientate către predarea informaticii în gimnaziu. 

Future Makers face parte din Educlick – platforma AFF care sprijină educația informatică prin donații IT si contribuie la intregrarea socială și profesională a persoanelor defavorizate, la dezvoltarea educației echitabile în România și reduce impactul asupra mediului înconjurător, prin revalorificarea și recondiționareaca calculatoarealor.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri) colectate de la donatori (inclusiv BRD), sunt sortate, testate și recondiționate de salariații aflați în inserție socio-profesională din atelierul Reconect – persoane aflate în dificultate, care primesc astfel o șansă reală de integrare socială și economică în cadrul atelierului AFF.

10 instituții de învățământ cu potențial, dar fără dotare tehnologică, sunt selectate de UPIR care a identificat nevoia din teren, dar și expertiza disponibilă în cadrul liceelor specializate pe Tehnologia Informației și primesc 350 de computere complet utilate și funcționale, care prind o nouă viață în mâinile unor copii ce-și vor dezvolta abilități importante pentru viitor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.