Istoria Iașului în imagini

0

Istoria Iașului în imagini

Expoziția „Iași-o istorie în imagini” va fi deschisă în perioada  4-18 aprilie 2012, la Muzeul Literaturii Române din Iași.

Organizată cu prilejul Olimpiadei Naționale de Istorie de la Iași, ediția a-XXXVI-a, expoziția reunește 70 de fotografii realizate de elevi în cadrul unui proiectul inițiat de profesorul de istorie Sorin Sitea de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași.

Proiectul s-a desfășurat în perioada septembrie 2011- martie 2012. În acest interval, 125 de elevi au fotografiat diverse subiecte pe tema „ Descoperirea și cunoașterea  istoriei locale prin intermediul fotografiei.”

„Obiectivul propus a fost realizarea unei activități care să încurajeze  participarea mai activă a tinerilor  la viața comunității și să dezvolte sentimentul apartenenței și a responsabilității față de orașul în care trăiesc. Totodată, participanții  au dorit  să  promoveze imaginea orașului Iași în perspectiva depunerii candidaturii la statutul de Oraș Cultural European în anul 2020”.

 

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 4 aprilie 2012, în sala Pod-Pogor a Muzeului Literaturii Române.

Proiectul a fost sprijinit de Inspectoratul Scolar Județean Iași, Asociatia „Oltea Doamna” , Asociația Profesorilor de Istorie din Iași  și a fost coordonat de prof.dr. Lăcrămioara Iordachescu, inspector de istorie, prof. Sorin Sitea și prof. Doina Calistru.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează