Întîlnire jurnaliști – liceeni cu tema ”Jurnalist de meserie” la Iași

0

Asociația pentru Jurnalism și Online Media (AJO) organizează, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București, luni, 20 februarie 2012, de la ora 14.00, la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o întîlnire jurnaliști – liceeni cu tema ”Jurnalist de meserie”.

Astfel, patru jurnaliști ieșeni: Claudia Iacob Crăcăleanu (Radio Iași), Ioana Popa (Ziarul de Iași), Dana Balan- Bâlu (TVR Iași) și Oana Marocico (TVR Iași) vor răspunde la întrebările a 30 de liceeni despre munca unui jurnalist, dar și despre situația presei locale și naționale.

”Întîlnirea își propune să le ofere liceenilor care vor să devină jurnaliști o imagine asupra meseriei și a posibilităților pe care le oferă piața muncii. Nivelul de educație media este foarte scăzut în România, așa cum au arătat-o mai multe studii. Încercăm să venim în întîmpinarea nevoilor elevilor care își doresc să devină jurnaliști și să le conturăm pe cît posibil o imagine cît mai apropiată de realitate, fără a-i descuraja”, a precizat conducerea AJO.

A doua întîlnire jurnaliști – liceeni pe aceeași temă se va desfășura în luna martie 2012.

Asociaţia pentru Jurnalism şi Online Media este o organizaţie non-profit și non-guvernamentală înfiinţată în anul 2011. Misiunea organizației este de a oferi pregătire profesională și de a dezvolta gîndirea critică a jurnaliștilor și studenților interesați de jurnalismul online și de impactul pe care îl are media digitală atît asupra jurnalismului, cît și asupra societății în general.

Acest proiect este finanţat, în parte, printr-un Grant al Ambasadei SUA la Bucureşti. Opiniile, concluziile, recomandările etc. din cadrul acestui proiect sunt ale autorilor şi nu reflectă în mod necesar pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează