INEDIT la IAȘI! Restaurantele, cafenelele și barurile din Iași sunt invitate să ofere clienților carafe cu apă de la robinet, ca alternativă pentru apa îmbuteliată în PET.

0

Iași – mai aproape de capitalele europene.

Începând cu 30 martie  ia startul campania ”Susțin apa fără plastic”. Restaurantele, cafenelele și barurile din Iași sunt invitate să ofere clienților carafe cu apă de la robinet, ca alternativă pentru apa îmbuteliată în PET.  Organizată în cadrul proiectului Apă fără Plastic, campania își propune să aducă în Iași un obicei de consum deja înrădăcinat în capitalele europene.

Afis AfP - Sustin Afp-01

Localurile care vor susţine apa fără plastic vor primi un certificat prin care pot semnaliza susținerea acestui obicei. Ele vor figura pe harta ecologică a Iașului ca localuri care respectă mediul, reducând consumul de apă în PET. Pe certificate vor  apărea 1, 2, 3, sau 4 picături, în funcție de varianta de ofertă de apă aleasă, după cum urmează:

4 picături – Doar apă la carafă, gratuit.

3 picături – Apă la carafă contra cost, dar nu și apă îmbuteliată.

2 picături – Apă la carafă gratuit + apă îmbuteliată.

1 picătură – Apă la carafă contra cost + apă îmbuteliată.

Campania ”Susțin apa fără plastic”  adresează totodată o invitație directă consumatorului de a cere el însuși, în local, apă de la robinet în locul celei îmbuteliate în PET.

Campania din proiectul Apă fără Plastic are ca scop creșterea nivelului de conștientizare a unui comportament de consum cu impact negativ asupra mediului. Deși reciclarea este o soluție pentru reducerea cantității de PET-uri ajunse în natură, oricâte eforturi s-ar depune, ea rămâne un proces nesustenabil, ineficient,  poluator și consumator de resurse. Cu cât reducem cantitatea de PET-uri, cu atât reducem și impactul negativ al reciclării, nu doar al deșeurilor.

Apă fără Plastic este implementat la Iași de Asociația Mai Bine în parteneriat cu ApaVital, Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Wiron în perioada iulie 2014 – decembrie 2015. Proiectul are ca scop informarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța reducerii consumului de apă îmbuteliată în PET-uri, generatoare de deșeuri și de risipă.

Proiectul Apă fără plastic este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.470,83 de Euro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează