Îndrumar civic „Deşeurile Domestice şi Salubritatea”

0

Asociația Mai Bine lansează îndrumarul civic „Deşeurile Domestice şi Salubritatea”

 

Asociația Mai Bine lansează îndrumarul civic ”Deșeurile Domestice și Salubritatea” cu scopul responsabilizării civice a populației locale prin punerea la dispoziție de informații teoretice și practice pentru o gestiune sustenabilă a deșeurilor și participarea civică în asigurarea unui mediu urban mai curat.

Publicația conține informații practice cu privire la modalitățile prin care cetățenii pot acționa individual pentru a preveni producerea de deșeuri, informații referitoare la tipurile de deșeuri și beneficiile reciclării acestora și drepturile și obligațiile cetățenilor și ale instituțiilor în legătură cu serviciile de salubritate locală. Îndrumarul civic va fi distribuit sub forma a 500 de copii tipărite începând cu 10 decembrie 2012 în Centrul de Informații pentru Cetățeni  și  în cele cinci centre de cartier ale municipiului Iași (Alexandru cel Bun, Frumoasa, Nicolina, Păcurari, Tătărași) și, de asemenea, va putea fi accesat în format electronic pe pagina web a Asociației Mai Bine.

AICI INDRUMARUL CIVIC. 

Acest îndrumar civic a fost realizat și publicat în cadrul proiectului „Deșeurile – management mai bun prin implicare civică și participare publică”, implementat de către Asociația Mai Bine în perioada aprilie 2012 – martie 2013, cu sprijin financiar acordat de Fundația pentru Parteneriat și de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe, prin Programul Atitudine și Implicare. Proiectul a fost conceput atât cu componente de acţiune la nivel local, cât și regional și naţional (dezvoltarea unui grup de lucru pe deşeuri în cadrul Coaliției pentru Mediu din România, monitorizarea legislaţiei naţionale şi propuneri de amendamente și politici publice).

Conform Ancăi Gheorghică, directorul executiv al Asociației Mai Bine și coordonatoarea proiectului, “acest material a luat naştere pentru a facilita accesul la informaţiile importante cu privire la responsabilităţile pe care noi, în calitate de cetăţeni şi de pământeni, le avem faţă de mediu şi ceea ce îi returnăm în urma consumului nostru zilnic de produse şi resurse. Îndrumarul prezintă mai multe elemente de noutate în ce privește managementul deșeurilor cu trimiteri specifice către modalități de reducere a generării de deșeuri și de reutilizare a produselor, etapele cele mai importante pentru o gestiune sustenabilă a deșeurilor, abordate neadecvat până în prezent de factorii interesați sau responsabili în domeniu”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează