Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe etapa de înscriere a susținătorilor la Swimathon Iași

0

Fundația Comunitară Iași deschide etapa de înscriere a susținătorilor pentru cauzele din cadrul Swimathon Iași – ieșenii pot alege care din cele 12 proiecte, inițiative și cauze înscrise doresc să le susțină donând o sumă de bani la alegere pentru fiecare lungime de bazin înotată pentru cauza sa.

Organizat sub forma unei competiții de înot, Swimathon oferă ieșenilor un cadru inedit de implicare: pe site-ul oficial, swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro, fiecare își poate alege o cauză cu care se indentifică și pentru care se angajează prin formularul online să plătească o sumă pentru fiecare tură de bazin. Apoi, pe 6 iulie susținătorii își încurajează înotătorii să realizeze cât mai multe lungimi de bazin și află valoarea finală a contribuției lor.

Dacă o persoană va da 1 leu pentru o lungime de bazin și vor fi 20 de ture de bazin înotate, suma finală cu care va contribui este 20 de lei. Iar dacă le-a vorbit despre Swimathon celorlalți și i-a convins să se implice, cei 20 de lei se vor înmulți! Scopul Swimathon este să creeze oportunitatea pentru cât mai mulți ieșeni de a se implica activ în susținerea cauzelor locale, oferind pentru implementarea acestora o sumă de bani.

Swimathon este ca o fântână a dorințelor, cu singura mare diferență că această fântână strânge banii pentru dorințe – cauzele comunității, și le și îndeplinește. Fiecare poate contribui cu o sumă la alegere la sprijinirea cauzei de suflet, și le poate spune și celorlalți. Pentru că din puțin se poate face mult, iar o idee poate deveni realitate.

“Evenimentul, cu tradiție atât în țară cât și în Europa, va avea loc vineri, 6 iulie, între orele 15:00 -18:00, la Ștrandul Municipal și anticipăm că va mobiliza peste 40 de înotători și 1000 de susținători, care împreună vor contribui cu peste 34000 lei la implementarea a 12 proiecte de interes pentru comunitate” – Alina Avătămăniței, coordonator eveniment.

Pentru a mobiliza fonduri din comunitate la Swimathon s-au înscris 5 ONGuri ieșene – Asociația de Alumni AIESEC Iași, Asociația Mai bine, ARAS (Asociația Română Anti-SIDA), Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Fundația Solidaritate și Speranță – și 3 inițiative – Atelierul Părinților, Colegii lui Ștefănuț, Upside Down – iar Fundația Comunitară Iași a înscris 3 fonduri și 1 program.

Swimathon Iași 2012 este organizat de Fundația Comunitara Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și inclus în calendarul „Iași – oraș european al sportului – 2012” , anunțându-se a fi unul dintre evenimentele marcante ale verii prin conceptul său filantropic și competițional. 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.