Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

In iarna lui 2010, cu o portocala se face un “Craciun Fericit”

0

Initiatorii proiectului “Craciun Fericit” lanseaza o invitatie la o fapta buna ce va reda bucuria a 32 de copii din Centrul de Zi, Vaslui. Obiectivul acestei initiative este strangerea de fonduri necesare asigurarii, pe parcursul intregului an 2011, de activitati culturale, educationale, recreative, copiilor din centru.

In primul sezon al proiectului “Ziua de Craciun – Ajuta-i sa fie copii!”, invitam, cu mic cu mare, pe toti aceia care vor sa reinvete sa daruiasca si sa cheltuiasca o portocala. Luni, 20 decembrie, ora 16:30, in Piata Unirii din Iasi, iar marti, 21 decembrie, ora 16:30, la Casa de Cultura “Constantin Tanase” din Vaslui, ii asteptam pe toti aceia care vor dori sa ne insoteasca la cumparaturi si sa contribuie la cadourile pentru cei 32 de copii ai Centrului.

Miercuri, 22 decembrie echipa proiectului va imparti cadouri copiilor petrecand alaturi de ei “Ziua de Craciun” in sediul Centrului de Zi. Printre activitatile pregatite, se numara: jocuri de cunoastere, live blogging – copiii vor comunica pe conturile din social media, colinde etc.  Programul acestui prim sezon, precum si activitatile pregatite, se regasesc pe blogul proiectului http://uncraciunfericit.wordpress.com

Proiectul Craciun Fericit urmareste ca, odata cu crearea ofertei educationale si culturale pentru copiii aflati in Centrul de Zi Vaslui, sa ii invete pe romani ca o fapta buna costa mult mai putin decat se liciteaza, iar pentru o fapta buna nu ai nevoie decat de valoarea unei portocale si oameni care sunt dispusi sa renunte la ea.

Fiecare sezon va fi incheiat cu o raportare a activitatii ce va fi distribuita partenerilor si sponsorilor si publicata pe blogul proiectului.

Despre proiectul “Craciun Fericit”

Craciun Fericit este un proiect initiat de Nicoleta Sirbu, Alina Axane si Crina Coranga ce si-a propus sa redea bucuria si sa recastige incederea in societate  a 32 de copii din Centrul de Zi Vaslui pe parcursul intregului an 2011. Proiectul este impărţit in 4 sezoane, fiecare sezon avand o serie de activitati culturale si educationale.

Program sezonul 1 “ Ziua de Craciun – Ajuta-i sa fie copii!”

22 decembrie 2010
• Cine sunt eu? – Prezentarea copiilor din Centrul de Zi
• Ce e Craciun Fericit? Prezentarea organizatorilor si a activitatilor proiectului in 2011
• Jocuri de cunoastere
• Cum pot schimba ceva? asteotari si temeri
• Masa de pranz – pauza
• LIVE blogging – Copiii de la Centrul de Zi impartasesc dorintele pentru Craciun 2011
• Program de Colinde
• Cadouri
• Sedinta foto final de Sezon 1, decembrie 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.