Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În direct cu Agenţia Spaţială Japoneză (JAXA) la Bârlad.

0

 Observatorul Astronomic din Bârlad va organiza o videoconferință cu Agenția Spațială Japoneză (JAXA).

Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui va organiza în data 28 noiembrie 2015 o videoconferinţă cu Aurora Simionescu, astrofiziciană română care lucrează la Agenţia Spaţială Japoneză (JAXA).

science hub

Activitatea este organizată simultan în mai multe locaţii din ţară, printre care şi la Bârlad. Cei interesaţi de domeniul astronomiei şi astrofizicii sunt aşteptaţi, sâmbătă 28 noiembrie la ora 10.30 la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan”.

 

Aurora Simionescu a urmat cursurile Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila. În clasa a XI-a a fost selectată (împreună cu alți 500 de elevi) dintre 11.000 de elevi pentru o bursă de studii de un an în Statele Unite ale Americii, la Deerfield Academy din Massachusetts.

În clasa a XII-a a liceului și-a descoperit pasiunea pentru astrofizică, datorită unei cărți primite cadou de la mama sa: Astronomy: The Structure of the Universe („Astronomie: Structura Universului”) de William J. Kaufmann.

În intervalul 2002 – 2005, Aurora Simionescu și-a făcut studiile de licență în geoștiințe și astrofizică, la Jacobs University Bremen din Germania, absolvite cu calificativul magna cum laude. Din 2005 a început un doctorat la Max-Planck-Institut für extraterrestrische Physik (în română Institutul „Max Planck” pentru fizică extraterestră) din Garching (Germania). A făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au putut pentru prima dată observa unul din filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii, filamente a căror existență fusese dedusă teoretic cu circa zece ani înainte ca echipa formată în jurul lui Alexis Finoguenov să le poată observa prin măsurători cu telescopul spațial (pe bază de raze Röntgen) XMM-Newton.

A colaborat în trecut cu NASA (Agentia Spaţială Americană) iar din 2013 lucrează la JAXA (Agenţia Spaţială Japoneză).

Cei prezenţi în sală a să aibă ocazia să pună întrebări, să afle mai multe informaţii despre cariera de astronom, dar şi alte informaţii despre spaţiul cosmic şi univers.

 Intrarea va fi liberă!

Informaţii suplimentare sunt pe site-ul organizatorilor: http://sciencehub.ro/doku.php?id=sciencehub:in_direct_cu_agentia_spatiala

sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

Vă aşteptăm cu drag!
Website: www.astrobarlad.wordpress.com

Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.