Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Împreună, Pentru un Mediu Curat în Botoșani!

0

ECOTIC în parteneriat cu Urban Serv Botoșani, Agenția Pentru Protecția Mediului și Primăria din localitate desfășoară în perioada 31 martie – 18 aprilie în orașul Botoșani, campania „Împreună, pentru un mediu curat!”.

afis

Prin acest proiect, organizatorii reamintesc populației că deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) conțin Mercur, Freon, Plumb, Beriliu dar și alte substanțe toxice care, chiar și în cantități mici, poluează solul, apa, aerul, afectează iremediabil fauna, flora și mediul înconjurător, precum și sănătatea umană. Aceste deșeuri trebuie să fie colectate selectiv inclusiv de către populație, iar punctele de colectare special amenajate în acest sens din orașul Botoșani sunt situate în următoarele locații:

 • ASOCIAȚIA nr. 29 (str. T Calimachi, nr. 9 – Tex Club), având program între orele 9:00 – 16:00;
 • ASOCIAȚIA nr. 36 (str. Aprodu Purice – în spatele Magazinului Util Gară), având program între orele 9:00 – 16:00;
 • ASOCIAȚIA nr. 63 (str. Independenței, vis – a – vis de Serconf), având programul următor: miercuri, între orele 9:00 – 16:00 și vineri, între orele 9:00 – 13:00;

Etapele proiectului sunt următoarele:

Între 31 martie și 13 aprilie, cei care dețin deșeuri de echipamente electrice și electronice mari și voluminoase pot programa împreună cu Urban Serv la numărul de telefon 0231/517.007 și 0747.081.027 preluarea gratuită a acestor deșeuri de către o echipă specializată. Solicitarile în afara programului vor fi preluate la numărul de telefon: 0741 345 661.

În perioada 07 – 18 aprilie, populația se va putea debarasa corect de aceste deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) la punctele de colectare municipale menționate mai sus.

Organizatorii vor recompensa printr-un premiu simbolic, atitudinea și efortul fiecărui cetățean care va preda în proiect printr-o modalitate precizata mai sus deșeuri de echipamente electrice și electronice cu greutatea de cel puțin 10 kg.

Numai printr-un efort comun putem împreună să ne oferim nouă și generațiilor viitoare un mediu curat!

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 390 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Urban  Serv S.A:.  societate pe acţiuni – operator de salubritate licenţiat de autorităţile de reglementare ANRSC furnizează servicii de utilităţi publice în baza contractelor de concesiune prin delegare de gestiune pentru activităţile:

 • Precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale, inclusiv  ale deşeurilor toxice periculoase din  deşeurile menajere ,cu excepţia  celor cu regim special ;
 • Depozitarea controlată a deşeurilor municipale;
 • Colectarea ,transportul, depozitarea şi valorificarea deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie ,instituţii publice şi agenţi economici ,neasimilabile celor menajere(deşeuri de echipamente electrice şi electronice ,etc.)
 • Colectarea , transportul , sortarea , valorificarea şi eliminarea deşeurilor provenite din gospodăriile populaţiei, generate de activităţile de reamenajare şi reabilitare interioară a construcţiilor/apartamentelor  proprietate personală;
 • Măturat, spălat, stropire şi întreţinere  a căilor publice;
 • Administrarea pieţelor;
 • Administrarea cimitirelor;
 • Curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinere în funcţiune a acestora pe timp de polei  sau îngheţ.

Preia responsabilităţile autorităţii publice locale (APL ) asigurănd  gestionarea, coordonarea colectării  separate a deşeurilor de echipamente  electrice şi electronice  de la gospodăriile  particulare  şi transportul acestora la cele trei puncte de colectare prin  prestarea serviciului de salubrizare. Acţionar unic este Consiliul Local Botoşani.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.