“IMM ReStart – Descoperă-ți potențialul” aduce la Iași oportunități de dezvoltare personală și a afacerii pentru antreprenori

0

Antreprenorii din Iași și localitățile învecinate sunt invitați să participe marți, 9 iunie a.c., la evenimentul „IMM ReStart – Descoperă-ți potențialul”, organizat de Doingbusiness.ro. Conferința se desfășoară la Hotel Internațional, începând cu ora 8:30, și oferă participanților ocazia de a dezbate subiecte de actualitate cu specialiști din cele mai importante companii din țară, precum și de a descoperi oportunități de dezvoltare personală și a afacerii.

_MG_8239 (2)

Evenimentul se adresează reprezentanților IMM: antreprenori, top manageri, manageri ai departamentelor financiar, resurse umane, vânzări, IT sau achiziții. La edițiile precedente*, circa un sfert din public a fost reprezentat de CEO, directorul general, proprietarul, adminstratorul sau directorul financiar al companiei, 40% din directori și manageri iar 35% din șefi servicii, responsabili, contabili, consultanți, specialiști etc. În ceea ce privește dimensiunea companiilor reprezentate în sală, cele mai multe (circa o treime) au cifră de afaceri între 1 milion și 10 milioane de euro, 17% între 500 de mii și un milion de euro, iar aproximativ un sfert sub 500.000 de euro. Participarea este gratuită (pentru primele două persoane din cadrul aceleiași companii) iar înregistrarea se face pe pagina oficială a evenimentului: evenimente.doingbusiness.ro/event/34.

Conferința include în plen sesiuni de prezentare și un workshop interactiv, și este urmată de întalniri private în trei domenii diferite. Astfel, participanții care doresc să abordeze subiecte individuale și să primească sfaturi și consultanță personalizate gratuite pe teme de fiscalitate (oferite de reprezentanții EY România), soluții pentru optimizarea costurilor (Telekom) și fonduri disponibile pentru afaceri (REI Finance Advisors), pot programa o întâlnire privată  prin completarea formularului http://evenimente.doingbusiness.ro/formular/?oras=iasi

Prezentările susținute în cadrul plenului și al workshop-ului acoperă o plajă largă de subiecte de actualitate și interes pentru antreprenori. Cum poate fi optimizată activitatea firmei? Care sunt cele mai noi reglementari fiscale și legislative? Ce riscuri afectează afacerea? Cum se aleg partenerii de afaceri potriviți? Care sunt fondurile europene disponibile și cum pot fi accesate? Cum funcționează psihologia vânzărilor, pentru a genera schimbări în comportamentul consumatorului? Acestea sunt doar câteva întrebări la care invitații, specialiști din cele mai renumite companii din țară (EY România, REI Finance Advisors , Allianz-Țiriac Asigurări, Coface), vor oferi participanților răspunsuri. Sub „umbrela” noii ere a hiperconectivității, tehnologia și modul în care aceasta influențează dezvoltarea companiilor va fi abordată de specialiști din cadrul Telekom România, Microsoft România și Kompass România.

 

Am fost plăcut surprinși ca, la edițiile precedente* ale IMM ReStart, să constatăm o stare foarte bună de spirit a antreprenorilor și o revenire a încrederii cu privire la perspectivele de business. Aproape trei sferturi dintre participanți s-au declarat cel puțin încrezători cu privire la evoluția pozitivă a economiei în 2015., peste jumătate se așteaptă să aibă o creștere de minim 10% a profitului și circa 70% o majorare de cel puțin 10% a cifrei de afaceri. În același timp, însă, antreprenorii și managerii simt că se lovesc încă de birocrație și incertitudine. Între aceste două perspective, ne dorim ca la <<IMM ReStart>> să le oferim – prin consultanță și sfaturi – posibilitatea de a-și contura mai bine idei pentru a-și dezvolta afacerea, dar și <<plase de siguranță>> pentru a depăși obstacolele cu care se confruntă”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro. 

Partenerii evenimentului de la Iași sunt: Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-Țiriac Asigurări, EY România, Alpha Bank, Microsoft România, Coface România, REI Finance Advisors, Kompass România, Regina Maria.

Conferința este moderată de jurnalistul Radu Soviani și se bucură de parteneriate media susținute de: AvocatNet.ro, Business24, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Manager Express, Agerpress, BZI.ro, Transilvania Business, Iasi4u,  Spațiul Construit, Amcor, Ziare.com, Radio România Iași, Cariere, Calendar Evenimente.

Proiectul va continua în 2015 cu evenimente organizate la Târgu Mureș (17 septembrie 2015), Galați/Brăila (15 octombrie 2015) și Oradea (19 noiembrie 2015). Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați site-ul oficial: http://evenimente.doingbusiness.ro/evenimente-viitoare.

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este un portal de afaceri dezvoltat de International Business Promotion (IBP), ce oferă utilizatorilor informații depre oportunitățile din economia românească precum și prezentarea principalelor companii active în fiecare domeniu. Proiectele IBP includ: publicațiile Romanian Business Digest și Major Companies în România în variante print și online incluse în portalul de afaceri www.doingbusiness.ro, servicii de agenție de evenimente, IBP Events (atât evenimente proprii, cât și pentru clienți), servicii de comunicare și direct marketing (call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață etc).

Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente: IMM ReStart – Resurse și consultanță pentru dezvoltare (2014), Economia Azi – Opțiuni și oportunități pentru IMM-uri (2013), Realitatea în Afaceri – Drumul către performanță (2012), IMM Focus Regional (2011), Emerging Europe Energy Summit și Emerging Europe Investment Summit (2010).

* Barometrul mediului de afaceri din județul Argeș, sondaj realizat în data de 28 mai 2015 în cadrul “IMM ReStart – Descoperă-ți potențialul” Pitești

 www.doingbusiness.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.