Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ikebana şi Sumi-E la Galati

0

Cursuri de Ikebana şi Sumi-E la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

ikebana 1 

      În perioada martie – iulie 2014, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, vor fi susţinute mai multe serii de cursuri de iniţiere în Ikebana (arta japoneză a aranjării florilor) şi în Sumi-E (tehnică asiatică de pictură), în organizarea Asociaţiei româno-japoneze HIMAWARY din Iaşi. Înscrierile pentru participarea la aceste cursuri se fac până la sfârşitul lunii februarie, la numărul de telefon 0743-008265. Trebuie menţionat faptul că un curs durează o lună (4 şedinţe de iniţiere) şi costă 90 lei. Instituţia gazdă din Galaţi va beneficia de gratuitate în iniţierea lucrătorilor din cadrul Secţiei Grădina Botanică care vor lua parte la aceste cursuri.

Cultura japoneză şi-a desăvârşit dragostea pentru frumos şi natură într-o adevărată artă: Ikebana, arta aranjării florilor. Cursul prezent îşi propune să-i iniţieze pe cei interesaţi în tainele acestei arte, pornind de la realizarea unor aranjamente simple şi continuând cu elaborarea creaţiilor ikebana moderne. Cursul de Ikebana va aborda următoarele teme: introducere în arta aranjării florilor, secrete ale menţinerii vieţii florilor tăiate, tehnici şi instrumente utilizate în arta florală, aranjamente Ikebana de bază (Moribana, Nageire, Jiyuka) şi aranjamente florale moderne pentru diferite ocazii. În urma absolvirii cursanţii vor putea realiza compoziţii florale de excepţie, care vor aduce armonie şi frumuseţe în sufletele privitorilor.

Sumi-E reprezintă o tehnică asiatică de pictură ce vizează utilizarea tuşului sumi, în diferite concentraţii, pentru reprezentarea formelor şi liniilor artistice. Întocmai ca într-un haiku, sumi-E nu vizează redarea fidelă a realității ci doreşte să surprindă sufletul său, printr-o metaforă plastică. Astfel, în cadrul compoziției finale, inima artistului şi imaginația privitorului devin un tot unitar. În urma absolvirii acestui curs, participanţii vor stăpâni tehnicile esenţiale ale acestei arte şi vor avea ocazia să participe cu lucrări la două expoziţii de sumi-E.

Cele două cursuri se adresează tuturor persoanelor pasionate de frumos, indiferent de vârstă şi ocupaţie, celor pasionaţi de cultura japoneză tradițională şi modernă, precum şi celor care iubesc pictura şi doresc să îşi petreacă timpul liber într-un mod creativ.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.