Ikebana şi Sumi-E la Galati

0

Cursuri de Ikebana şi Sumi-E la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

ikebana 1 

      În perioada martie – iulie 2014, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, vor fi susţinute mai multe serii de cursuri de iniţiere în Ikebana (arta japoneză a aranjării florilor) şi în Sumi-E (tehnică asiatică de pictură), în organizarea Asociaţiei româno-japoneze HIMAWARY din Iaşi. Înscrierile pentru participarea la aceste cursuri se fac până la sfârşitul lunii februarie, la numărul de telefon 0743-008265. Trebuie menţionat faptul că un curs durează o lună (4 şedinţe de iniţiere) şi costă 90 lei. Instituţia gazdă din Galaţi va beneficia de gratuitate în iniţierea lucrătorilor din cadrul Secţiei Grădina Botanică care vor lua parte la aceste cursuri.

Cultura japoneză şi-a desăvârşit dragostea pentru frumos şi natură într-o adevărată artă: Ikebana, arta aranjării florilor. Cursul prezent îşi propune să-i iniţieze pe cei interesaţi în tainele acestei arte, pornind de la realizarea unor aranjamente simple şi continuând cu elaborarea creaţiilor ikebana moderne. Cursul de Ikebana va aborda următoarele teme: introducere în arta aranjării florilor, secrete ale menţinerii vieţii florilor tăiate, tehnici şi instrumente utilizate în arta florală, aranjamente Ikebana de bază (Moribana, Nageire, Jiyuka) şi aranjamente florale moderne pentru diferite ocazii. În urma absolvirii cursanţii vor putea realiza compoziţii florale de excepţie, care vor aduce armonie şi frumuseţe în sufletele privitorilor.

Sumi-E reprezintă o tehnică asiatică de pictură ce vizează utilizarea tuşului sumi, în diferite concentraţii, pentru reprezentarea formelor şi liniilor artistice. Întocmai ca într-un haiku, sumi-E nu vizează redarea fidelă a realității ci doreşte să surprindă sufletul său, printr-o metaforă plastică. Astfel, în cadrul compoziției finale, inima artistului şi imaginația privitorului devin un tot unitar. În urma absolvirii acestui curs, participanţii vor stăpâni tehnicile esenţiale ale acestei arte şi vor avea ocazia să participe cu lucrări la două expoziţii de sumi-E.

Cele două cursuri se adresează tuturor persoanelor pasionate de frumos, indiferent de vârstă şi ocupaţie, celor pasionaţi de cultura japoneză tradițională şi modernă, precum şi celor care iubesc pictura şi doresc să îşi petreacă timpul liber într-un mod creativ.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează