Iasul cere primarului Gheorge Nichita și viceprimarului Mihai Chirica sa asculte de dorintele cetatenilor.

0

Sursa: Scrisoare deschisa 

Stimate domnule primar Gheorghe Nichita,

Stimate domnule vice-primar Mihai Chirica,

Grupul civic “Iaşul Iubeşte Teii” şi ieşenii îşi doresc o primarie deschisă spre colaborare şi care ascultă de nevoile reale ale cetăţenilor Iaşului. Primul pas spre această instituţie deschisă şi apropiată de oameni este tocmai replantarea simbolului Iaşului, teii, pe un bulevard care este parte integrantă din axa culturală Palatul Culturii – Dealul Agronomiei.

Aproximativ 8.000 de persoane au semnat petiţia pentru replantarea teilor, peste 12.000 de români din ţară şi din dispora s-au alăturat cauzei teilor pe reţelele de socializare, peste 500 de ieşeni v-au trimis mesaje prin intermediul cărţilor poştale, domnule primar.

Zeci de persoane publice şi sute de ieşeni v-au transmis mesaje personalizate prin intermediul unor pictoriale distribuite online şi în presă, specialişti de talie naţională şi internaţională au demontat toate “argumentele” invocate de dvs. pentru tăierea teilor.

Ce le răspundeţi ieşenilor? Haideţi ca împreună să readucem simbolul Iaşilor chiar în inima lui, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Haideţi ca împreună să arătăm că actul de a asculta dorinţa oamenilor de replanatare a teilor în centrul Iaşului este un simbol de deschidere a unei insituţii ce aparţine cetăţenilor săi – primăria.

E timpul să alegem replantarea teilor în centrul Iaşului.

E timpul să dăm dovadă de înţelepciune şi de respect în faţa tuturor ieşenilor care îşi iubesc oraşul şi cărora anul acesta le-a lipsit mai mult ca niciodată umbra teilor pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Domnule primar Nichita, domnule vice-primar Chirica, nu am solicitat altceva decât să ascultaţi şi să respectaţi opinia a mii de ieşeni, atât specialişti în domeniu, cât şi simpli cetăţeni.

Suntem convinşi că nu veţi uita niciodată faptul că interesul public este inviolabil şi prioritar, că administrarea bunurilor comune este un privilegiu care se obţine şi/sau se păstrează numai dacă meritul este demonstrat prin fapte.

Grupul civic „Iaşul Iubeşte Teii”

Peste 20.000 de oameni susţinători activi ai cauzei

 

Grupul Iasul Iubeste Teii ( https://www.facebook.com/IasuliubesteTeii) si demersurile de transparentizare a PMI, impreuna cu campania de replantare a teilor în municipiul Iasi sunt sustinute de Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe, in cadrul PAS http://www.ce-re.ro/pas

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.