Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iasiul iubeste teii…

0

Vineri, 8 Februarie, începând cu orele 11.00, patru reprezentanţi ai societăţii civile şi ai iniţiativei “Iaşul iubeşte teii”, organizată împotriva tăierii teilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, au fost invitaţi de către viceprimarul Mihai Chirica la discuţii despre decizia Primăriei Municipiului Iaşi de a tăia şi înlocui teii de pe artera principală a oraşului.

Argumentele principale prezentate de către viceprimarul Mihai Chirica în favoarea înlocuirii teilor fac referire la asigurarea vizibilității monumentelor şi realizarea unui aliniament din arbori de aceeaşi vârstă şi formă specifici piaţetelor. În plus, reprezentantul primăriei a refuzat să dezvăluie numele specialiştilor care au girat proiectul şi au impus anumite particularităţi pentru speciile de arbori ce au fost plantate sau se intenţionează a fi plantate pentru a se încadra în noua viziune asupra zonei. De asemenea, viceprimarul Mihai Chirica a ţinut să mai menţioneze că acţiunea de tăiere a teilor va continua în zilele următoare indiferent de reacția opiniei publice.
În consecință, susținuți de cei peste 1000 de semnatari ai petiției, reprezentanții iniţiativei ”Iașul iubește teii” consideră, în continuare, nejustificată decizia primăriei şi îşi menţin poziția împotriva eliminării tuturor teilor din peisajul pietonal modernizat.

Toţi cei indignaţi de decizia primăriei sunt invitaţi să-și facă auzită vocea participând la o acțiune de protest duminică, 10 februarie la ora 18:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața bisericii Trei Ierarhi.

Grupul de iniţiativă a primit şi sprijinul Coaliţiei pentru Mediu din România care a solicitat vineri Gărzii Naţionale de Mediu sistarea tăierii teilor şi verificarea legalităţii acţiunii întreprinse de Primăria Municipiului Iaşi.

TEI-new

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.