Iasiul iubeste teii…

0

Vineri, 8 Februarie, începând cu orele 11.00, patru reprezentanţi ai societăţii civile şi ai iniţiativei “Iaşul iubeşte teii”, organizată împotriva tăierii teilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, au fost invitaţi de către viceprimarul Mihai Chirica la discuţii despre decizia Primăriei Municipiului Iaşi de a tăia şi înlocui teii de pe artera principală a oraşului.

Argumentele principale prezentate de către viceprimarul Mihai Chirica în favoarea înlocuirii teilor fac referire la asigurarea vizibilității monumentelor şi realizarea unui aliniament din arbori de aceeaşi vârstă şi formă specifici piaţetelor. În plus, reprezentantul primăriei a refuzat să dezvăluie numele specialiştilor care au girat proiectul şi au impus anumite particularităţi pentru speciile de arbori ce au fost plantate sau se intenţionează a fi plantate pentru a se încadra în noua viziune asupra zonei. De asemenea, viceprimarul Mihai Chirica a ţinut să mai menţioneze că acţiunea de tăiere a teilor va continua în zilele următoare indiferent de reacția opiniei publice.
În consecință, susținuți de cei peste 1000 de semnatari ai petiției, reprezentanții iniţiativei ”Iașul iubește teii” consideră, în continuare, nejustificată decizia primăriei şi îşi menţin poziția împotriva eliminării tuturor teilor din peisajul pietonal modernizat.

Toţi cei indignaţi de decizia primăriei sunt invitaţi să-și facă auzită vocea participând la o acțiune de protest duminică, 10 februarie la ora 18:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața bisericii Trei Ierarhi.

Grupul de iniţiativă a primit şi sprijinul Coaliţiei pentru Mediu din România care a solicitat vineri Gărzii Naţionale de Mediu sistarea tăierii teilor şi verificarea legalităţii acţiunii întreprinse de Primăria Municipiului Iaşi.

TEI-new

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează