Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IAȘI: Workshop pe Responsabilitate Socială „Comunitatea ne privește”

0

WORKSHOP RESPONSABILITATE SOCIALĂ CORPORATIVĂ „COMUNITATEA NE PRIVEȘTE”

Iașul va fi, în această toamnă, gazda primul eveniment dedicat domeniului responsabilității sociale corporative (CSR). Pe 10 octormbrie, începând cu ora 10.00, la Palas Iași (UBC3 – sediul Optymyze), va avea loc Workshop-ul Responsabilitate Socială Corporativă – „Comunitatea ne privește”.

Afis Workshop JCI Iasi
Organizatorul evenimentului este organizația JCI Iași, care își propune astfel să aducă problemele comunității, dar și ale companiilor într-un cadru deschis de dialog.

Alături de noi se vor afla Mona Nicolici (Head of Sustainability în cadrul OMV Petrom), Ciprian-Mihai Păiuș (director executiv Fundația Comunitară Iași) și Ioana Szatmari (coordonatorul programului de responsabilitate socială al Asociației pentru Relații Comunitare).

Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniul proiectelor de responsabilitate socială în cadrul uneia dintre companiile românești cu cele mai vizibile acțiuni în aria socială, Mona Nicolici vine la Iași să împărtășească participanților viziunea sa asupra responsabilității sociale, dar și cum poate fi acest domeniu parte integrantă a strategiei de business. Deviza Monei atât în viaţă, cât şi în carieră este ceea ce le spune mereu celor din jurul său: „Fii bun măcar din deşteptăciune, dacă nu din suflet”.

Ciprian-Mihai Păiuș activează de mai bine de 10 ani în mediul neguvernamental. A fost membru în două organizații studențești, unde a prins gustul voluntariatului, iar ulterior i s-a încredințat managmentul unui ONG local cu profil de drepturile omului. De trei ani este parte din echipa Fundației Comunitare Iași.

Ioana Szatmari este coordonatorul programului de responsabilitate socială al Asociației pentru Relații Comunitare. În ultimii 9 ani de activitate în cadrul ARC, Ioana s-a concentrat pe studii naționale și regionale calitative și cantitative în domeniul implicării comunitare a companiilor (CCI),a făcut cercetări interne și mecanisme de implicare comunitară a companiilor, dar și pe organizarea de evenimente cu tematică de CSR și CCI.
SCOP

Scopul evenimentului de networking este de a facilita implicarea companiilor în proiecte de responsabilitate socială, dar și de a conștientiza avantajele fiscale prin implicarea în proiecte CSR.

Evenimentul își propune să reunească profesioniști din departamentele CSR ale companiilor locale, persoane din domeniul HR, responsabili de comunicare și PR, precum și participanți care vor să se implice în proiecte de responsabilitate socială sau care sunt interesați de colaborarea cu ONG-urile locale. Numărul estimativ de participanți este de 80 de persoane. Taxa de participare va fi de 45 de lei/persoană.

Participă la Workshopul Responsabilitate Socială Corporativă:

Unde? Palas (UBC3 – sediul Optymyze), str. Palas, nr 7D Iaşi
Când? Sâmbătă, 10 octombrie 2015, începând cu ora 10.00
De ce? Pentru a câștiga respectul comunității în care activezi!
Cele 4 ore de interactivitate vor cuprinde:
– Prezentare a beneficiilor companiilor care se implică în proiecte CSR;
– Provocări și bune practici în proiectele de responsabilitate socială;
– Tombolă cu participarea tuturor invitaților;
– Coffe break/networking/sharing experiences;
– Expoziție de tablouri.

CAUZA

Suma de bani colectată în urma workshop-ului va fi direcționată către fondul de burse JCI Iași. Acest proiect a fost creat cu scopul de a oferi o șansă elevilor cu potential din mediu rural, dar care nu au resurse financiare pentru a-și continua studiile. Beneficiarii programului de burse sunt două eleve de calsa a X-a din mediu rural, cu rezultate foarte bune la învățătură. Acestea au fost susținute și în anul 2014, cu fondurile strânse prin participarea echipei JCI Iași la Swimathon. Prin acest proiect ne dorim să fim alături de cele două eleve, pe parcursul celor patru ani de liceu.

DESPRE JCI IAŞI

JCI Iași este o asociație non-guvernamentală de tineri lideri, profesioniști și antreprenori înființată în anul 2006 pentru a-i sprijini pe tinerii întreprinzători în demersul lor de a deschide o afacere, de a se dezvolta și afirma pe piață și pentru a crea o rețea de networking și cooperare între antreprenorii ieșeni. JCI Iași este afiliată platformei internaționale Junior Chamber International.

PARTENERI Optymyze • Regina Maria • Tymbark • Blanca • THINSLICES • REDU • IMPACT FM • ZILE SI NOPTI

Website: http://csr.jciiasi.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.