IAȘI: Ultimele pregătiri pentru Târgul de Cariere

0

Mai sunt doar două zile până la o nouă ediție a Târgului de Cariere la Palas! Evenimentul din 6-7 mai va reuni 35 de companii, atât locale cât și din afara Iașiului.

Peste 5.000 de tineri sunt așteptați în Atrium pentru oportunități de carieră variate, de la locuri de muncă cu normă întreagă la stagii de parctică, voluntariat sau internship-uri, fie în țară, fie în străinătate. Târgul de Cariere va fi deschis între orele 10 și 16, iar accesul este gratuit, detalii putând fi găsite pe www.targuldecariere.ro.

iasi(3)

Ofertele prezentate la Târgul de Cariere acoperă domenii precum servicii, retail, IT, inginerie, financiar, industria ospitalității și altele. Înaintea fiecărui eveniment, candidații pot afla de pe website-ul oficial care sunt companiile participante și ce posturi sunt disponibile și își pot încărca CV-ul online, urmând ca la târg să discute direct cu reprezentanții companiilor care le oferă oportunitățile potrivite.

„În ultimii ani am constatat că tot mai mulți candidați merg țintit: aleg companiile de care sunt interesați și preferă să discute direct și aplicat cu reprezentanții acestora decât să-și lase CV-urile la cât mai multe standuri. De altfel, mulți dintre ei ajung cel puțin în etapa a doua de interviu și după fiecare târg avem cel puțin câteva zeci de oportunități de carieră valorificate”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

Partenerii Premium ai acestei ediții de târg sunt companiile Delphi, Fire Credit, Bellaria Hotel și Xerox, cărora li se alătură partenerii Amazon, Atexis, Focality, HEG și Unicredit Business Integrated Solutions. De asemenea, vor participa și Arhipelago, Axience, Blue Diamond, BMT Aerospace, Bosch, Capgemini, CNUD EFCO, Conex Distribution, Creativ Consult, EOS-KSI România, GfK România, Iulius Mangement Center, KUKA Systems, Levi9, Lex Navigator, London, Lycamobile, MiOS, Obiettivo Lavoro, SCC Services România, Siemens și VEO Worldwide Services.

La eveniment vor fi prezente și alte instituții precum AIESEC, ASII, Teaching, UN Youth și Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, iar oportunitățile de carieră prezentate la târg vor depăși 800 de job-uri cu normă întreagă sau parțială, programe de internship în țară sau în străinătate, dar și stagii de practică sau de voluntariat.

Pe lângă întâlnirile directe cu potențialii angajatori, participanții la târg beneficiază de consultanță în realizarea și adaptarea CV-ului, precum și de sfaturi de carieră. Accesul la târg este gratuit.

Mai multe detalii despre angajatori și Târgul de Cariere se găsesc pe www.targuldecariere.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/targuldecariere

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova și aduce împreună sute de angajatori și mii de candidați. Proiectul, demarat în 2006 de Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în mari orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră. Partenerii media ai Târgului de Cariere Iași sunt Digi24, Hotnews, Cariere, Wall-Street.ro, Zile și nopți, Ziare.com, Business 24, Kiss FM, Ziarul de Iași, Iași Fun, TeleM, Studpass.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează