Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UPDATE IAȘI, prototip inovator prin printare 3D: măștile de snorkeling pot fi transformate în măști de protecție pentru personalul medical

0

UPDATE (1 aprilie 2020): La IRIS Robotics în momentul de față (1 aprilie 2020), este pregătită o nouă versiune prototip de data aceasta pentru viziere, produse diferite față de măștile de snorkeling (care nu au trecut de faza de prototip din motive de omologare).

Ne mărim stocul imprimantelor 3D, pentru echipa dar și pentru toți cei care au nevoie de o imprimanta 3d în perioada aceasta. Imprimantele ne vor ajuta în crearea lor și începând cu săptămâna viitoare vom putea începe să realizăm un lot mai mare de vizere cu o soluție mai optimă de ecran protector (în locul soluției plexiglas, care se găsește foarte greu pe piață)

UPDATE: proiectul nu trece de faza de prototip din motive de omologare și testare în siguranță.

PROTOTIP ÎN TESTE

La #FabLabIasi, în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, se întâmplă lucruri bune: echipa Iris Robotics a răspuns prompt la inițiativa Gemini CAD Systems de a proiecta și produce prin printare 3D un adaptor cu cartuș filtrant prin care măștile de snorkeling pot fi transformate în măști de protecție pentru personalul medical care interacționează direct cu bolnavii COVID-19.

Sursa: aici.

Primele prototipuri vor ajunge la câteva spitale mari din Iași astăzi la prănz pentru testare. Dacă medicii le vor considera de ajutor, partenerii din acest proiect vor putea livra circa 100 de bucăți în două zile. Cantitatea va putea fi ulterior extinsă. Măștile sunt refolosibile, dezinfectabile, cu cartușul de filtrare înlocuibil. Vă ținem la current.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.