Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iași: Proiecție de Film ”Afacerea Est”

0

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează proiecția de film ”Afacerea Est”, în data de 12 mai, ora 20:00, în Grădina Publi Palas Mall. Evenimentul face parte din suita de proiecte culturale a Campaniei ”Adevărata Basarabie”, care se află la cea de-a IX-a ediție, organizată tradițional în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

Evenimentul Proiecția de Film, este un proiect tradițional al Campaniei ”Adevărata Basarabie”, organizat anual de ATRAG Iași în perioada lunii mai, ajunsă în anul Centenar la cea de-a IX-a ediție. Ultimele ediții ale evenimentului Proiecției de Film ne-au bucurat cu filmele: Dănilă Prepeleac, Nunta în Basarabia, Se caută un paznic etc. În anul Centenar ieșenii vor putea savura un film de calitate în aer liber alături de cei dragi și anume ”Afacerea Est”, care este o creație de factură românească și lituaniană din 2016 regizată de Igor Cobileanski.

”Afacerea Est” este un film tragi-comic despre absurditatea vieții, care are ca personaje principale pe Marian (Constantin Pușcașu) și Petro (Ion Sapdaru), care fac o călătorie foarte dificilă pentru a găsi banii necesari împlinirii viselor. Marian este un cântăreț de cor, așa-zisul intelectual de provincie, în timp ce Petro se ocupă cu mici găinării. În 2016, filmul a primit la Tallinn premiul pentru cel mai bun scenariu si pentru cel mai bun actor-Ion Sabdaru și Constantin Pușcașu.

”Scopul evenimentului este creșterea interesului comunitații ieșene față de importanța Centenarului Marii Uniri prin prisma evenimentelor organizate de elevii și studenții etnici români din Iași, tineri plini de inițiativă care în pofida faptului că sunt departe de casă nu au uitat de patrie și poartă mereu Basarabia în suflet. Campania ”Adevărata Basarabie” este o campanie de suflet care vine să sensibilizeze publicul ieșean și să contureze adevărata imagine a Basarabiei, a tinerilor etnici români de peste Prut și a culturii românești din Basarabia.” Murafa Cristin, Președinte ATRAG Iași

”Evenimentul este unul de suflet, menit să atragă toți ieșienii dar și locuitorii altor orașe să guste din cultura românească de peste Prut și să petreacă timpul într-un mod util și plăcut. Acest film este încă o dovadă că Basarabia este plină de oameni talentați, care știu să creeze frumosul și să sensibilizeze inimile românilor de pretutindeni.” Dumitru Vrancean, coordonator eveniment Proiecție de Film

Partenerii generali ai evenimentului: Primăria Municipiului Iași, Consulatul General al Republicii Moldova la Iași, Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Iulius Mall Group, Palas Mall Iași, Conduent, Alten Iași, Acord Travel România, Casa de Cultură a Studenților, FEAA, FAB România, ANOSR, inOras.ro, Radio România Iași, IașiTVLife, Info Iași.

Pagina de facebook a asociației: https://www.facebook.com/atrag.iasi/

Pagina de facebook a Campaniei ”Adevărata Basarabie”: https://www.facebook.com/adevarata.basarabie/

Linkul către evenimentul creat pe facebook: https://web.facebook.com/events/245790285988383/

 

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) Iași, fondată în 2006, este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, care are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale a tinerilor români din afara granițelor României pe lângă autoritățile și administrația învățământului, administrația de stat, precum și față de alte organizații naționale și internaționale din România.

Anual ATRAG desfășoară o serie de proiecte menite să contribuie la formarea tinerilor români din afara granițelor pentru a deveni viitori lideri, personalități complexe, cetățeni fideli sistemului de valori naționale și culturale românești, oameni de succes în domeniile lor de activitate. Prin intermediul proiectelor asociația ATRAG promovează valorilor culturale și artistice ale etniei românești din afara granițelor și spiritul civic în rândul tinerilor.

La nivel național ATRAG Iași este membru al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești (ANOSR) din România și membru fondator al Federației Asociațiilor Basarabene (FAB) România. În prezent ATRAG deține funcția de Vice-Președinte FAB România, scopul căreia constă în a reprezenta interesele comune ale studenţilor şi elevilor de etnie română din Republica Moldova aflaţi la studii în România cu stimularea participarii acestora la actul educaţional şi la viaţă socială, economică şi culturală.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.