Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iași: Prima campanie de criptomonede în contextul coronavirus: „Un Bitcoin în Fondul Donatorilor”

0

Prima campanie de criptomonede în contextul coronavirus:

Un Bitcoin în Fondul Donatorilor”

Iași, 13 aprilie 2020 – Asociația Trei Vieți și Gabi, The Blockchain Buddy lansează campania „Un Bitcoin în Fondul Donatorilor”, prima campanie de strângere a criptomonedelor în contextul coronavirus.

Inițiatorii demersului și-au propus provocarea de a strânge un Bitcoin sau echivalentul unuia în 9 criptomonezi: Bitcoin, Ethereum, Dash, Monero, Litecoin Cash, Tether (USDT), Bitcoin SV și Zcash în prima crypto-campanie creată în România în contextul pandemiei SarS Cov 2.

Contravaloarea unui Bitcoin este în prezent aproximativ 6.200 euro, iar această din această sumă se pot achiziționa: 450 de litri dezinfectant de mâini / 300 de combinezoane / 10.000 de măști chirurgicale / 35.000 de perechi de mănuși chirurgicale sau 3.000 de viziere.

Gabi Dumitriu, specialistul ieșean în tehnologia blockchain, a demarat alături de medicii ieșeni din Asociația Trei Vieți această campanie cu gândul de a deschide oportunitatea implicării și participării unei nișe active și generoase: pasionaților de tehnologie. Comunitatea IT este una numeroasă și dornică de implicare în demersurile societății civile, iar facilitarea acestei legături prin „Un Bitcoin în Fondul Donatorilor” reprezintă un prim astfel de proiect demarat.

Pentru a răspunde prompt nevoilor cadrelor medicale la momentul atingerii țelului campaniei, deoarece aceste necesități se schimbă zilnic în funcție de cursul pandemiei, a răspunsului fiecărei unități spitalicești, precum și a pacienților pe care îi deservesc, decizia materialelor care vor fi achiziționate va fi luată atunci când campania își va atinge scopul. „Adaptabilitatea și rata de răspuns rapid la aceste nevoi sunt esențiale în contextul pandemiei”, menționează medicul rezident Dan Popescu, președinte al Asociației Trei Vieți.

Donațiile în criptomonede pot fi făcute aici. Pentru a asigura o transparență completă a campaniei, adresele și link-urile de verificare ale tranzacțiilor pot fi consultate în descrierea imaginilor. Pentru că tehnologia Blockchain e în esență despre transparență, trasabilitate și securitate, Gabi Dumitriu va folosi un smartcontract pe blockchain ce va cuprinde detaliile achiziției (facturi, chitanțe etc.) ale echipamentelor achiziționate. Aceste informații vor fi publice, oricine va putea verifica cum și pe ce anume s-au folosit banii strânși în cadrul campaniei. „În egală măsură, va fi un exercițiu bun pentru administrație, un use-case pentru implementarea tehnologiei blockchain pe partea de supply chain”, menționează Gabi Dumitriu, specialistul în această tehnologie.

Asociația studenților mediciniști Trei Vieți și Asociația Industrii Creative prin Rocanotherworld au alcătuit #FondulDonatorilor, un demers comun pentru susținerea medicilor din spitalele ieșene. Cele două entități au lansat apelul pentru contribuțiile la Fondul Donatorilor pe 22 martie, iar acest fond comun constituit este destinat achizițiilor de echipamente și produse necesare celor din prima linie în lupta pandemiei, respectiv cadrelor medicale. Din contribuțiile donatorilor individuali și a mai multor firme private a fost strânsă suma de 36.500 eur.

Prin Fondul Donatorilor au fost achiziționate și donate în prezent următoarele: 105 kituri de testare rapidă Spitalului „Cuza Vodă” Iași pentru testarea personalului medical și a viitoarelor mame, 700 de viziere distribuite la: Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, Spitalele Clinice de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” și „Elena Doamna” Iași și Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iași; 175 de litri de dezinfectant distribuiți la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” Iași și la Direcția Publică de Sănătate Iași. Au fost plasate comenzi și sunt în curs de livrare 3000 de măști de protecție, 400 de combinezoane, mănuși chirurgicale, dezinfectanți de suprafețe și de mâini.

Luând pulsul și statusul în timp real de la membrii asociației Trei Vieți, medici rezidenți în diferite spitale ieșene, acest fond își propune să răspundă prompt nevoilor acestora, ajutând la prevenirea răspândirii virusului Covid-19 și la protecția cadrelor medicale. Donațiile în #FondulDonatorilor pot fi făcute și direct în conturile celor două asociații, iar mai multe detalii se pot găsi aici: https://treivieti.ro/daruieste/

***

Asociația Trei Vieți este un ONG înființat de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar misiunea acesteia este de a crește pragul donatorilor din România peste cel de 2% la care ne aflăm de ani buni. Între activitățile asociației se numără recolte sangvine, campanii de educare și promovare a donării de sânge.

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Inițiatori: Asociația Trei Vieți, Rocanotherworld

Parteneri „Un Bitcoin în Fondul Donatorilor”: Gabi The Blockchain Buddy și LDV Bank Crypto Exchange

Donatori și sponsori ai Fondului Donatorilor: Signant Health, Praxis Medica, CGM Software România, Open Auto Center, Kaufland România, Edurom, Societatea Studențească de Chirurgie din România – Filiala Iași și Societatea Studenților Stomatologi Iași.

Website: www.treivieti.ro și https://rocanotherworld.com

Facebook: www.facebook.com/TreiVietiRomania și https://www.facebook.com/rocanotherworld/

Detalii Fondul Donatorilor: https://www.facebook.com/events/660191624810272/

Detalii Un Bitcoin în Fondul Donatorilor: https://www.facebook.com/notes/trei-vieți/un-bitcoin-în-fondul-donatorilor/544972096159746/

Instagram: @treivietiromania și @rocanotherworld

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.