IASI: Melcul Verde la linia de sosire

0

Aproape 100 de elevi de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” din Iași vor gusta din legumele plantate și îngrijite de ei în grădina școlii în cadrul proiectului Melcul Verde. Înainte de a intra în vacanță, profesorii coordonatori ai proiectului, împreună cu Slow Food Iași, le vor organiza un picnic în curtea liceului marți, 16 iunie, de la ora 16:00.

Afis picnic Melcul Verde

Copii din clase primare, gimnaziale și de liceu vor savura gustări cu ingrediente locale și de sezon, în spirit Slow Food. O parte dintre ingrediente sunt chiar legumele și verdețurile crescute de copii în grădina organizată prin Melcul Verde, coordonați de profesori ai Liceului Teoretic ”Miron Costin” și de specialiștii Verde Bun, susținător al proiectului. Verdețurile plantate provin din semințe tradiționale, curate, nemodificate genetic, oferite de Verde Bun și au fost plantate în mini-solare confecționate special.

Melcul Verde 2015 a luat startul în martie și ajunge la linia de sosire o dată cu vacanța școlară. A fost o ediție pilot posibilă datorită finanțării din partea Cercului de Donatori Iași . Proiectul a fost inspirat de inițiativa Slow Food Turda numită  Viața în grădina verde și de inițiativa The Edible Schoolyard.

 Slow Food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

În Iași, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației Mai Bine. Aceasta este o filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează