IASI: Melcul Verde la linia de sosire

0

Aproape 100 de elevi de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” din Iași vor gusta din legumele plantate și îngrijite de ei în grădina școlii în cadrul proiectului Melcul Verde. Înainte de a intra în vacanță, profesorii coordonatori ai proiectului, împreună cu Slow Food Iași, le vor organiza un picnic în curtea liceului marți, 16 iunie, de la ora 16:00.

Afis picnic Melcul Verde

Copii din clase primare, gimnaziale și de liceu vor savura gustări cu ingrediente locale și de sezon, în spirit Slow Food. O parte dintre ingrediente sunt chiar legumele și verdețurile crescute de copii în grădina organizată prin Melcul Verde, coordonați de profesori ai Liceului Teoretic ”Miron Costin” și de specialiștii Verde Bun, susținător al proiectului. Verdețurile plantate provin din semințe tradiționale, curate, nemodificate genetic, oferite de Verde Bun și au fost plantate în mini-solare confecționate special.

Melcul Verde 2015 a luat startul în martie și ajunge la linia de sosire o dată cu vacanța școlară. A fost o ediție pilot posibilă datorită finanțării din partea Cercului de Donatori Iași . Proiectul a fost inspirat de inițiativa Slow Food Turda numită  Viața în grădina verde și de inițiativa The Edible Schoolyard.

 Slow Food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

În Iași, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației Mai Bine. Aceasta este o filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează