Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iaşi, lider după prima etapă a campaniei „Expediţia Verde”

0

  • După prima din cele patru săptămâni ale campaniei Renault Expediţia Verde, Marius Sescu a reusit să fie cel mai activ şi mai popular blogger eco al proiectului
  • Cel mai economic concurent al primei etape Expediţia Verde este Ovidiu Eftimie, al doilea plasat în clasament, care a reuşit să indexe parcurile din orasul său cu un consum total de motorină de numai 4,9 litri/100 km în ciclu exclusiv urban
  • Expediţia Verde intră astăzi în a doua săptămână, perioadă în care cei patru bloggeri vor indexa toate elementele eco din Iaşi, Brasov, Timişoara si Bucureşti.

—–

Oraşul Iaşi este liderul primei etape a campaniei Expediţia Verde, o iniţiativă integrată în platforma Renault Eco2, mulţumită punctajului realizat în prima săptămână de bloggerul Marius Sescu. Acesta este urmat în clasamentul expediţiei de Ovidiu Eftimie (Braşov), Andrei Crivăţ (Timişoara) şi Cristi “Chinezu” Birta (Bucureşti).

În prima săptămână a campaniei Expediţia Verde, bloggerii implicaţi au explorat parcurile şi spaţiile verzi amenajate din cele patru oraşe incluse în competiţie şi au atras alături de ei 685 de susţinători. Având ca partener un Renault Clio cu un motor 1,5 dCi 75 CP şi cu un consum mai mic de 4,5L/100 km (ciclu mixt), un model care respectă standardele Eco 2, cei patru au reuşit să indexeze un total de 67 parcuri în Iaşi, Braşov, Timişoara şi Bucureşti. Pentru a avea un consum de carburant cât mai mic, participanţii au aplicat în trafic lucrurile învăţate în cadrul lecţiilor de eco-driving primite din partea Renault. Lista completă a parcurilor descoperite şi indexate este disponibilă pe site-ul www.expeditia-verde.ro.

Marius Sescu a reuşit să plaseze Iaşiul pe primul loc pe podiumul primei etape a competiției, graţie numărului impresionant de parcuri identificate (30 de parcuri) dar şi a celor 201 de susţinători care i s-au alăturat în proiectul Renault.
Ovidiu Eftimie, reprezentant al Braşovului şi al doilea clasat după prima săptămână a campaniei Expediţia Verde, şi-a început călătoria eco la Parcul Sportiv Braşov, iar de-a lungul drumului său a reperat si indexat 13 parcuri, cu un consum total de motorină de numai 4,9 litri/100 km în ciclu exclusiv urban si a reuşit sa atragă 180 de susţinători.
Andrei Crivăţ (Timişoara) încheie podiumul clasamentului provizoriu, cu 14 parcuri indexate şi 100 de susţinători. Cristi „Chinezu” Birta (Bucureşti) aşteaptă cu nerăbdare cea de-a doua etapă a proiectului, una în care poate părăsi ultimul loc al clasamentului dacă va găsi în capitală cât mai multe centre de reciclare, parcări de biciclete sau panouri solare.

A doua săptămână a campaniei Renault Expediţia Verde (20 – 26 iunie) presupune identificarea tuturor elementelor eco din oraşele Iaşi, Braşov, Timişoara şi Bucureşti. Susținătorii celor 4 bloggeri pot influenţa clasamentul final al campaniei accesând site-ului www.expeditia-verde.ro și oferind indicii utile concurentului preferat. Cei patru bloggeri vor oferi premii eco la finalul fiecărei etape celor mai activi fani.

În perioada 27 iunie – 3 iulie, participanţii la Expediţia Verde se vor alătura partenerilor campaniei Let’s Do It, Romania! Încercând să atragă cât mai mulți susținători, bloggerii se vor implica efectiv în cartarea zonelor din preajma celor patru oraşe.
În timpul ultimei probe, care se va desfăşura în perioada 4 – 10 iulie, cei patru bloggeri vor porni în cea mai mare expediţie eco a anului. La bordul automobilelor Renault Clio, Marius Sescu, Ovidiu Eftimie, Andrei Crivăţ şi Cristi “Chinezu” Birta vor porni într-un eco-tur al României, oprindu-se în orașele concurente pentru a face fața unor noi provocări dezvăluite prin intermediul unui “eco quest”. La final, câştigătorul competiției Expediţia Verde va fi desemnat cel care a acumulat cele mai multe puncte de-a lungul celor patru etape și va câștiga o excursie în Franța, pentru a vizita uzina Meubeuge, unde se produce unul dintre modelele electrice Renault.

Susţinătorii îşi pot ajuta favoriţii de-a lungul întregii campanii accesând www.expeditia-verde.ro sau www.facebook.com/expeditia.verde.

Despre platforma Renault Eco 2
În anul 2007, Renault a lansat semnătura Renault Eco2. Astfel, a fost anunţat public angajamentul său pentru dezvoltarea și comercializarea de vehicule ecologice şi economice. Un vehicul Renault este Eco2 dacă îndeplineşte trei criterii simultane: emisiile de CO2 sunt sub 120g/km, este fabricat într-o uzină certificată ISO 14001 și este valorificabil în proporţie de până la 95% la finalul vieţii acestuia și cel puţin 5% din masa plastică totală a vehiculului se compune din materiale plastice reciclate. Un model Renault Eco2 poate conţine între 5 si 37 kg de plastic provenit din reciclare.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.