Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iași: JobShop® se întoarce

0

Deși nu s-a putut realiza evenimentul fizic, pandemia nu a reușit să ne oprească. Ne-am adaptat și am revenit în forță în mediul online.

Noi, cei din echipa de voluntari din BEST Iași, lucrăm cu spor la Evenimentul Naţional de Carieră, JobShop®, care va avea loc în perioada 30-31 octombrie, ajuns la cea de-a XX-a ediție.

JobShop® își dorește să apropie mediul universitar de companiile din domeniu. Acest lucru se realizează prin informarea corectă și rapidă a studenților cu privire la oportunităţile oferite de marile companii existente pe piața locală și națională.

Toate acestea sunt realizate printr-o serie de activităţi ce vor crea o punte de legătură între mediul universitar şi companii.

În prima zi de eveniment va avea loc “Cariere de succes” ce constă într-o discuție cu oameni care au trecut prin mai multe greutăți pentru a-și urma visurile. La ora 14 va vorbi Dragoș-Cristian Fînaru despre „Cum ne mințim singuri crezând că avem dreptate”, iar la ora 17 Daniel Jolța ne va vorbi despre „Ingredientele unei cariere de succes”.

A doua zi, studenţii vor avea şansa de a participa la două activități oferite de companii: un workshop de CV și un training de simulare a interviului de angajare. Această pregătire are scopul de a dezvolta latura non-academică a studenţilor, punându-se mai mult accentul pe negociere, persuasiune,management etc. Aceştia vor învăţa cum să-şi valorifice cel mai bine calităţile într-un CV, ce trebuie să facă pentru a crea o primă impresie cât mai bună la interviu și cum să-și pună în evidență atuurile pe platformele de socializare cele mai des folosite de companii.

Astfel, JobShop® răspunde nevoilor actuale: orientarea profesională, dezvoltarea de competențe cheie pentru primul pas în carieră, învățarea de la oameni de succes, dialogul direct cu angajatorii precum și o pregătire tehnică adaptată la cerințele și realitatea mediului economic de astăzi.

Avem și o nouă activitate prin care vrem să ne pliem în mediului online: podcast. Personalități importante din mediul tehnic ieșean (Dan Zaharia, Amalia Georgescu, Bogdan Budeanu și Carmen Holban) au vorbit despre ce i-a motivat și i-a ajutat să-și urmeze drumul în carieră. Ne-au dezvăluit cum au învățat din greșeli și ce i-a motivat pe aceștia la fiecare pas făcut spre viitorul dorit.

Pentru a afla mai multe detalii şi pentru a ramane la curent, puteţi accesa site-ul iasi.jobshop.ro. Faceţi primul pas către o carieră de succes!

Dorim să mulțumim Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” pentru sprijinul oferit și companiilor care ne susţin în cadrul acestui eveniment: ElectroAlfa, Hilti, Silicon Service, Toyota, Alten, Crilia, Train2Perform, Alten, Delphi, Azomureș, Crowd Favorite.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.