IAȘI: Începe In What Sense – ateliere gastronomice pentru copii

0

Pe 15 februarie Slow Food Iași demarează proiectul In What Sense, o serie de ateliere gastronomice lunare pentru copii, dedicate educării prin simțuri și prin vizite la producătorii locali.

Primul atelier are loc duminică, 15 februarie, de la ora 11:00, la CUIB (Str. Gavriil Musicescu Nr. 14). Copiii vor descoperi plante, fructe și legume cu ajutorul gustului. Atelierul va fi ținut de Dana Burlacu Vistiernicu, ambasadoare Jamie Oliver in Romania.

Participarea este gratuită, iar locurile sunt limitate. Înscrierile se fac doar pe bază de formular.  Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook a Slow Food Iași.

In What Sense este proiect finanțat prin Cercul de Donatori Iași.

g

Slow Food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

În Iași, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației Mai Bine. Aceasta este o filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează