Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iași: Donație de produse FAIR TRADE  pentru persoane vulnerabile

0

Asociația Mai bine este o organizație non guvernamentală și non profit fondată în anul 2009, în Iași, cu experiență în proiecte organizate și dezvoltate în patru domenii de acțiune: educație pentru dezvoltare durabilă, protecția mediului, economie socială și responsabilizare civică,  având misiunea de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunității pe toate cele trei dimensiuni ale dezvoltării: natură, societare, economie.

În cadrul proiectului TRADE FAIR LIVE FAIR, împreună cu organizația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare din Timișoara, derulăm o campanie publică pe tema consumului și producției responsabile, ce atrage atenția asupra strategiei Comisiei Europene de a promova lanțurile alimentare scurte, Din fermă în farfurie.

 

Ca urmare a anulării evenimentului FairTrade Breakfast ce trebuia să aibă loc în luna martie în București (datorate pandemiei COVID-19), echipa de proiect a alocat o parte din buget pentru distribuția directă de produse ecologice din Comerțul Echitabil. Acestea au fost donate către Fundația Un Coup de Main D’Emmaus și beneficiarii acesteia, persoane vulnerabile din Iași, cu precădere persoane fără adăpost.

„Este un gest simplu de solidaritate față de comunitatea locală, cu gândul însă și la micii producători din țările în curs de dezvoltare, care sunt afectați deopotrivă de această criză. Comerțul Echitabil este o mișcare pentru justiție globală care urmărește să împuternicească comunitățile de mici producători, activiști si cetățeni-consumatori pentru a susține alternative democratice de comerț, centrate pe om. Bazată pe 10 principii etice, mișcarea de Comerț Echitabil promovează o remunerare corectă pentru micii producători și muncitori, respectarea drepturilor muncitorilor, combaterea muncii copiilor, promovarea de practici agricole responsabile față de mediu”, a menționat Mihaela Vețan, președinte al Asociației CRIES.

Acțiunea a fost organizată în cadrul proiectului „TRADE FAIR LIVE FAIR”, cofinanțat de Comisia Europeană.

De-a lungul ultimilor trei ani, începând cu iarna anului 2017, Asociația Mai bine prin sprijinul comunității locale și a Centrului Urban de Inițiative Bune și în parteneriat cu Funația Un Coup De Main d’Emmaus a contribuit la pregătirea și distribuirea a peste 10 000 de porții de hrană caldă pentru persoanele fără adăpost din Iași.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.