Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IASI: Cursuri de formare „Educarea copilului fără violenţă – Disciplină pozitivă”

0

 

În perioada octombrie 2013 – ianuarie 2014,Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi organizează  cursuri de formare „Educarea copilului fără violenţă – Disciplină pozitivă“ derulate în cadrul proiectului Schimbări mici, diferenţe MARI!, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Aceste cursuri au ca scop promovarea în rândul specialiştilor din organizații nonguvernamentale (furnizori de servicii sociale, psihogice sau educaţionale pentru copii şi părinţi ) şi a consilierilor şcolari din Regiunea de Nord Est (jud. Bacău, Botoşani, Iaşi, Piatra-Neamt, Suceava şi Vaslui), a metodelor de educarea copilului fără utilizarea pedepselor fizice sau umilitoare.

salvati copiii

Programul de formare cuprinde 60 ore de formare şi 15 credite profesionale transferabile ( pentru consilierii şcolari ) fiind acreditat de Direcţia Generală Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară din cadrul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Programul este structurat pe durata a 5 zile de formare, o zi de follow-up şi 10 şedinţe de aplicaţii practice. Prin participarea la aceste cursuri specialiştii din organizaţiile neguvernamentale şi consilierii școlari îşi iau angajamentul de a dezvolta şi implementa minim 2 grupuri de lucru cu părinții (5 şedinţe pentru fiecare grup) cu un număr de minim 16 beneficiari.

Pentru a participa la acest program de formare, specialiștii din organizaţii neguvernamentale și consilierii școlari din județele Iași, Vaslui, Suceava, Botoșani, Bacău și Neamț, vor completa un formular de înscriere ce va fi transmis online la adresa de e-mail ccp.iasi@salvaticopiii.ro  sau ccp.iasi@yahoo.com  sau prin fax la nr. 0232 222 726 până la data de 11 octombrie 2013, ora 17:00.

În baza formularelor de înscriere se va realiza selecția participanților la formare.

Formular inscriere specialisti si consilieri smdM

Sesiunile de formare vor fi desfășurate după următorul calendar:

Orașul Perioadă derulare curs Sesiune de follow-up Participanți
Suceava 21- 25 octombrie 2013 4 noiembrie 2013 din județele Suceava și Botoșani
Bacău 11-15 noiembrie 2013 21 noiembrie 2013 din județul Bacău
Piatra Neamț

25 – 29 noiembrie 2013

4 decembrie 2013 din județul Neamț
Iași

09 – 13 decembrie 2013

10 ianuarie 2014 din județele Iași și Vaslui

 

Organizatorii vor asigura masa de prânz, pauzele de cafea și transportul participanților din județele Vaslui și Botoșani, în baza documentelor de decont (bilet de călătorie ştampilat, iar în caz de deplasare cu autoturismul personal decontul se va face în limita a 7,5 litri de combustibil/100 Km, pe baza bonului fiscal de combustibil ştampilat). Pentru că ne dorim, ca în cadrul acestui proiect, să fim mai responsabili din punct de vedere social, şi implicit mai prietenoşi cu mediul, promovăm utilizarea metodei car-sharing.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.