Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iași: Crăciun cu Zâmbete, Ediția a XVI-a

0

Asociația Studenților Bioingineri (ASB) Iași, organizează în data de 18 decembrie 2018 ediția a XVI-a a evenimentului caritabil Crăciun cu Zâmbete. Proiectul se adresează cadrelor didactice și studenților Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, dar și celor care își doresc să se implice alături de voluntarii proiectului ce își propun să aducă un zâmbet pe chipurile celor nevoiași în prag de sărbătoare.

Anul acesta, Asociația Studenților Bioingineri își propune să vină în ajutorul familiei Băsu, formată din cei patru copii: Vasilică (12 ani), Andreea (10 ani), Ana-Maria (7 ani), Marian (5 ani), și tatăl acestora, Ionuț Băsu. În urmă cu doar o lună, mama acestora a pierdut lupta împotriva cancerului, tatăl fiind ultimul lor sprijin.

Aceștia locuiesc într-o casă cu două camere, dintre care doar una dinte ele este încălzită (cea în care dorm copiii), cu o baie care se află încă în stadiul de structură (construită de tatăl copiilor) și fără o bucătărie separată. Copiii merg la școală și grădiniță (după caz) și sunt pasionați de matematică, iar tatăl lucrează cu ziua în construcții.

Nevoile familiei sunt destul de mari, așadar, Asociația Studenților Bioingineri își propune să ofere acestei familii niște condiții de trai mai bun prin activitățile caritabile organizate, cum ar fi Interactivity, ce a avut loc pe data de 5 decembrie. Banii strânși în cadrul evenimentelor vor fi donați integral cazului susținut.

  • 11 decembrie: Seara de Film Caritabil, susținută în cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală.

  • 11 -17 decembrie: Târg de Handmade. Studenții vor confecționa și comercializa diverse lucruri făcute manual (brățări, felicitări etc.)

  • 12 decembrie: Meciuri Caritabile, de Bachet și Ping-Pong.

  • 13 decembrie: Petrecere Caritabilă, care va avea loc în Underground.

  • 16 decembrie: Târg de Carte, unde voluntarii vor vinde cărțile donate de către studenții facultății.

  • 17 decembrie: Stand-up caritabil cu Bobi Dumitraș, la Gramps Pub.

  • În data de 18 decembrie se va desfășura Crăciun cu Zâmbete – ediția a XVI-a, eveniment ce are ca scop încheierea strângerii de fonduri prin diverse momente artistice susținute de studenții facultății, dar și de persoane din exterior. Acesta va avea loc în Sala de Conferințe a Facultății de Bioinginerie Medicală, începând cu ora 18:00.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.