Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IAȘI “Cartiere pentru oameni”- Întâlnire consultativă cu locuitorii din Păcurari

0

După ce am aflat care sunt interesele și nevoile locuitorilor din cartierele Dacia și Tătărași, am discutat despre metode de implicare la dezvoltarea cartierului şi după ce am participat cu drag la o iniţiativă organizată de un grup de cetățeni din Dacia, a venit momentul pentru a sădi seminţele implicării civice într-un alt cartier al Iaşului.

Pe 25 ianuarie 2014, în intervalul 10.00 – 13.00, invităm locuitorii cartierului Păcurari (IAȘI) în incinta Școlii “Petru Poni”, la o discuție cu reprezentanții Asociației Mai Bine în cadrul unei întâlniri consultative unde vor fi abordate interesele și nevoile comunităţii locale.

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu locuitorii din Păcurari ne propunem să discutăm despre necesitatea implicării active a fiecăruia dintre noi pentru îmbunătățirea traiului în mediul urban. Cu toţii ne dorim spaţii pentru petrecerea timpului liber, activități culturale în zona în care locuim, un loc de joacă pentru copii amenajat corespunzător sau un spațiu verde curat în jurul blocului. În acest sens, Asociația Mai Bine propune organizarea de întâlniri consultative prin care să stimuleze colaborarea dintre locuitorii aceluiaşi cartier şi să faciliteze implementarea ulterioară de activităţi în comunitate, care să răspundă nevoilor și intereselor cetățenilor.

Persoanele interesate să participe la întâlnire se pot înscrie până pe 24 ianuarie la adresa de e-mail contact@maibine.eu sau la numărul de telefon 0752.409.620.

cartiere pentru oameni-A4

Întâlnirea se desfăşoară în cadrul proiectului Instrumente educative şi participative pentru dezvoltare durabilă, implementat în perioada iunie 2013 – mai 2015 de Asociaţia Mai Bine. Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.