Iasi, capitala credintei

0

Capitala credinţei este la Iaşi în această perioadă. Partea religioasă a Sărbătorilor Iaşului a început cu adevărat, odată cu scoaterea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva din catedrală.

„Mai bine de 25.000 de pelerini s-au închinat la moaşte” citează evenimentul.ro

„Încă din zori, un sobor de preoţi, în frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat o slujbă specială. Şase preoţi au purtat racla în procesiune în jurul catedralei, fiind depusă apoi în curtea Mitropoliei. Nici frigul, nici oboseala nu i-au împiedicat pe miile de credincioşi veniţi la Iaşi încă de vineri să stea toată noaptea la coadă. „Nădăjduim că toţi pelerinii care vor îngenunchea în faţa sfintelor moaşte vor primi har şi binecuvîntare, alinare în sufletele lor, în cele mai multe cazuri frămîntate, agitate şi măcinate. De la sfintele moaşte primim izvor de bucurie sufletească, răbdarea pentru a duce mai departe crucea vieţii, smerenie atunci cînd lucrurile ne merg bine, curaj de întărire pentru a merge mai departe”, a spus IPS Teofan.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează