Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iasi, capitala credintei

0

Capitala credinţei este la Iaşi în această perioadă. Partea religioasă a Sărbătorilor Iaşului a început cu adevărat, odată cu scoaterea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva din catedrală.

„Mai bine de 25.000 de pelerini s-au închinat la moaşte” citează evenimentul.ro

„Încă din zori, un sobor de preoţi, în frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat o slujbă specială. Şase preoţi au purtat racla în procesiune în jurul catedralei, fiind depusă apoi în curtea Mitropoliei. Nici frigul, nici oboseala nu i-au împiedicat pe miile de credincioşi veniţi la Iaşi încă de vineri să stea toată noaptea la coadă. „Nădăjduim că toţi pelerinii care vor îngenunchea în faţa sfintelor moaşte vor primi har şi binecuvîntare, alinare în sufletele lor, în cele mai multe cazuri frămîntate, agitate şi măcinate. De la sfintele moaşte primim izvor de bucurie sufletească, răbdarea pentru a duce mai departe crucea vieţii, smerenie atunci cînd lucrurile ne merg bine, curaj de întărire pentru a merge mai departe”, a spus IPS Teofan.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.