Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IAȘI: Bazar solidar de 1 iunie

0

Asociația Mai Bine organizează sâmbătă, 1 iunie, în Parcul Casei Pogor  o ediţie specială de Bazar Solidar între orele 15.00 şi 19.00, al cărei scop vine din dorința noastră de a ne arăta sprijinul față de copiii care au nevoie de acest lucru și, totodată, de a ne resuscita propria copilărie.

Evenimentul este organizat la inițiativa Mai Bine și CUIB – Centrul Urban de Inițiative Bune, noul nostru proiect de suflet, cu implicarea partenerilor: Muzeul Literaturii Române, Acaju, Incubator 107, Fructe Naive, Slow Food Iași, Upside Down, Beat Poetry, Cuptorul Moldovencei, Humanitas, în speranța de a aduna laolaltă oameni darnici și dornici de atmosferă plăcută.

Vom pune la dispoziție fel de fel de lucrușoare, înțesate de amintiri: cărţi, hăinuţe, accesorii  năstrușnice, toate valorificate la prețuri modice. Participanții, dispuși să doneze fie haine care pot fi purtate, obiecte funcţionale, dar care colecţionează praf, sau alte produse utile ascunse în unghere uitate de vreme, sunt așteptați între orele 14.00 – 15.00, în aceeaşi zi şi locaţie. Noi vom avea grijă de împăturirea, sortarea și expunerea lor.

Pentru a ne antrena răsfoitul printre amintiri și lucruri, artiștii de la Beat Poetry și-au propus să ne încânte urechile cu momente live de jazz, funk, trip-hop și alte ritmuri derivate. Iar în pauzele de răsfoit printre obiecte, Incubator 107 vine cu exerciții de „reîntinerire” pentru a ne molipsi cu chef de joacă: învățăm să înălțăm zmee din hârtie, să ne menținem echilibrul pe sârmă, să conducem bicicleta și să facem baloane de săpun.

Am pus deoparte gustări bune care să îndulcească atmosfera, de la Cuptorul Moldovencei, Slow Food Iași și CUIB și sucuri naturale, cum altfel decât Naive.

Organizăm, de asemenea, pentru participanții noștri și o tombolă care va bucura minim 10 câștigători. Le-am pregătit fel și fel de premii din partea noastră și a partenerilor, nu doar utile, dar și ecologice și foarte drăgălașe: sacoșe de pânză, seturi de ghivece ecologice de la CUIB, sorț de la Slow Food Iași, sucuri Naive, bonuri de consumație la Acaju, câteva cărți de la Humanitas și produse reciclate din partea celor de la Upside Down.

Prin acest bazar, ne propunem să contribuim în triplu sens la adăugarea de valoare gesturilor noastre: ecologic – prin practica de reutilizare a produselor, social – prin implicarea comunității locale, economic – prin cumpărăturile în scop caritabil. Toate fondurile obţinute de pe urma bazarului vor ajunge la un centru de recuperare a copiilor cu handicap mental sever din Iaşi.

Pentru mai multe informații despre eveniment, accesați site-ul www.maibine.eu și pagina de Facebook a evenimentului.

poster BS

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.