IAȘI: ArtHouse Central, un concept unic în România

0

S-a deschis la Iaşi

ArtHouse Central – un concept unic în România

arthouse-centralCel mai nou concept de cultură alternativă din România s-a lansat de curând în Iași. ArtHouse Central pune Iașiul pe harta lumii alături de orașe precum Londra și Wroclaw (Polonia), care pun la dispoziția publicului un spațiu cultural și artistic alternativ. Aici se îmbină cinemaul de artă cu evenimente conexe  precum spectacole de teatru, concerte live, operă, galerie de artă, lansări de carte, evenimente educative, stand-up comedy, oferind un spațiu unic de socializare.

“ArtHouse Central este o combinaţie unică de artă urbană şi va deveni rapid unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate spații de acest gen de la noi din ţară. Iaşiul poate deveni un centru cultural alternativ important în România, iar ArtHouse locul în care oamenii vin pentru a se relaxa într-un mediu cultural inedit” a declarat Dan Ionescu, Managing Partner ArtHouse Central Iaşi.

ArtHouse CentralCafeneaua artistică păstrează tot ceea ce reprezintă un spaţiu contemporan, unde orice pasionat de neconvențional se va simți ca acasă. La ArtHouse Central este teatru, film, concerte de jazz, party-uri electro sau concerte rock, pentru că tot ceea ce înseamnă alternativ se găseşte aici.

Cinemaul de artă are trei săli cu o capacitate de 450 de locuri, unde vor fi proiectate atât filme clasice reprezentative pentru istoria cinematografiei, cât și filme actuale premiate la festivalurile internaționale de prestigiu. Retrospective, portrete de regizor precum Pedro Almodovar, Lars Von Trier, frații Dardenne sau Roman Polanski, festivaluri de film, matinee pentru copii și proiecții tematice vor aduce un plus de valoare cultural Iașiului.

Galeria de artă urmărește să creeze o platformă accesibilă de comunicare între artiștii contemporani și public. Spațiul va promova arta în orice formă – de la pictură clasică la expoziții de fotografie și  manifestări vizuale avangardiste. Prima care expune la ArtHouse Central este Eglantina Becheru, o tânără artistică care a lansat conceptul de sânge verde în artă prin expoziţia Pure Green Blood.

Deschis de la ora 9.00 şi până noaptea târziu, ArtHouse Central oferă tuturor şansa să intre într-o atmosferă artistică cu o privelişte minunată şi picturi special realizate pentru a exprima ceea ce reprezintă acest loc.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează