Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iasi are harta eco!

0

În luna octombrie 2010, echipa Mai Bine a lansat Harta Eco a Iaşului, centralizând informaţiile actuale, cu specific ecologic sau care pot contribui la un stil de viaţă sănătos.

Această iniţiativă şi-a propus să ofere o alternativă la relaţia individ – mediu; pe de o parte, individul, cetăţeanul, consumatorul şi pe cealaltă parte, mediul, ca oportunitate de educaţie, dezvoltare sau simplă interacţiune.

În câteva culori şi cu ajutorul a câtorva simboluri se pot regăsi cu uşurinţă pe această hartă: spaţii verzi, centre şi cluburi sportive, pieţe agroalimentare, centre de colectare a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili, cafenele cu cafea Fair Trade, pista de biciclete şi alte mici detalii care ne-au atras atenţia în demersurile noastre de a ne respecta pe noi înşine şi pe cei din jurul nostru.

În acest moment, Eco Harta Iaşi poate fi solicitată gratuit în următoarele locaţii: Centrul de Informare Turistică Iaşi, Centrele de cartier ale oraşului Iaşi, Centrul Cultural Francez, British Council sau poate fi descărcată online de pe siteul asociaţiei.

Această activitate face parte din proiectul „IaŞi Reciclează! Educarea tinerilor ieşeni pentru un mediu sănătos”, iniţiativă implementată de către asociaţia Mai Bine, în parteneriat cu Asociaţia TERIS şi cu sprijinul financiar al Primăriei Iaşi.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, au fost informaţi peste 2000 de elevi de gimnaziu cu privire la importanţa abordării unui consum sustenabil şi a colectării selective a deşeurilor. În perioada imediat următoare echipa proiectului se va reîntoarce în aceste şcoli pentru a oferi diplome ce atestă calitatea de promotor elevilor ce s-au implicat activ în diseminarea informaţiilor primite. Cu această ocazie, elevii din fiecare şcoală vor avea posibilitatea să participe şi să se implice activ în cadrul unor activităţi practice, participând la curăţarea spaţiului verde din perimetrul şcolii şi plantarea de flori şi copaci, sub îndrumarea echipei IaŞi Reciclează.

Pentru a contribui în mod semnificativ la educarea tinerilor ieşeni şi a oferi o viziune de ansamblu asupra efectelor pozitive ale reducerii consumului şi colectării selective, în datele de 5–6, respective 12-13 se vor desfăşura două sesiuni ale workshopului Cultură Civică Contemporană.

Aflat la a patra ediţie, proiectul IaŞi Reciclează se bucură de un real succes, având rezultate vizibile si un impact pozitiv atât asupra promovării unui stil de viaţă sănătos, dar şi al formării elevilor, ca promotori ai protejării şi respectării mediului înconjurător, şi al comunităţii în general.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.