Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Guerilla Verde aduce, o premieră la Iași, documentarul ”Chasing Ice”

0

Guerilla Verde va ajunge mâine în Iași. Cu această ocazie va putea fi vizionat, în premieră pentru Iași, filmul documentar ”CHASING ICE”- Goana după gheață. Câștigător a peste 30 de premii la festivalurile internaționale de film din întreaga lume, cum ar fi Sundance Film Festival, Chasing Ice este un experiment al unuia dintre cei mai apreciați fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioadă de mai mulţi ani, topirea gheţarilor.

Imaginile sunt bântuitor de frumoase, înregistrările video comprimă ani în secunde şi arată milenari munţi de gheaţă dispărând într-un ritm îngrijorător. Programul include proiecția filmului urmată de dezbateri în prezența invitaților, parteneri locali ai proiectului: APM Iași, Grupul SistemIS, Asociația Mai Bine, Clubul de Ecologie și Turism Moldavia. Proiecțiile vor avea loc la Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gh. Marzescu” Iași (10.00 -11.30), Liceul Teoretic de Informatică „Gr.Moisil” Iași (12.00-13.30) și la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași (14.00-15.30).

 Chasing Ice 8.5x11 Poster

În perioada 24 martie – 13 mai, Guerilla Verde se va opri în școlile și universitățile din București, Brașov, Ploiești, Sibiu, Iași, Timișoara și Cluj. Anul acesta, peste 60 de unități de învățământ și-au dorit sa fie gazda caravanei, fapt pentru care organizatorii nu vor putea fi prezenți fizic la toate evenimentele, însă vor pune la dispoziția celor interesați materialele necesare organizării proiecțiilor. Și în această editie intrarea va fi liberă, iar participanții vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanți ai organizațiilor de mediu, recunoscute în România, care își vor prezenta programele de voluntariat pe care le au în derulare.

”Cu fiecare nouă întâlnire pe care o avem cu tinerii, observăm că sunt un public din ce în ce mai informat și conștient de importanța reciclării sau a comportamentului responsabil față de mediul înconjurător. De asemenea, deschiderea și susținerea din partea autorităților, a partenerilor, dar și  numărul mare de invitații primite și în acest an, ne arată că filmul poate fi o modalitate eficientă de stabilire a dialogului cu generația tânără, și nu numai.” declară Nicoleta Talpeș, organizatorul caravanei Guerilla Verde.

”Raiffeisen Bank susține comunitățile în care este prezentă investind în educație, protecția mediului – în special a celui urban -, în promovarea sportului, ca stil de viața sănătos dar și în arta și cultură sau proiecte sociale. Guerilla Verde este o oportunitate foarte bună pentru noi de a combina educația cu protecția mediului, pentru a obține astfel implicare comunitară din partea tinerilor și creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor față de consecințele actualului stil de viața.” declară Suzana Gras, Ofițer Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank.

 

Traseul caravanei Guerilla Verde – ediţia a IX-a: București, 24 martie – 10 aprilie; Brașov – 1 aprilie; Ploiești 7-9 aprilie; Sibiu – 30 aprilie; Cluj 8-29 aprilie; Iași – 7 mai, Timișoara – 8 mai. Programul proiecțiilor este disponibil pe site-ul proiectului  www.guerillaverde.ro.

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Educaţiei, ANPM, APM Brașov, APM Timiș, APM Iași, Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești. Ediția a IX-a este organizată cu sprijinul Raiffeisen Bank, IBM și Apa Nova Ploiești. Parteneri media: Cariereonline.ro, Teen Press, TeleMIasi, Realitatea.ro, Green Report, Business24, Ziare.com, Timișoara Express, Gala Societății Civile, StopCo2, Radio Rfi, România Pozitivă, Port.ro, Ziarul de Iași, Iașiforfun.ro.

Parteneri ONG: MaiMultVerde, Green Revolution, Salvati Dunarea și Delta, Estenest, Regional Environmental Center, Clubul de Ecologie și Turism Moldavia Pașcani,  Asociația Grupul SistemIS, Asociația PLUG IN, Asociația „Ecoterra”, Asociația Mai Bine Iași.

Guerilla Verde este prima caravană educaţională prin film cu mesaj ecologic din România. Alte informații: 8 ediţii organizate; peste 15.000 de participanţi: tineri, elevi, autorităţi, presă, parteneri; 19 filme proiectate cu mesaj ecologic educaţional; 135 de şcoli, 50 licee şi 16 universităţi din peste 20 de oraşe. Programul proiecţiilor din această ediţie este disponibil pe: www.guerillaverde.ro

AFIS Guerilla_ed 9a_martie

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.