Grupul Şcolar Economic de Turism din Iași este unul din câştigătorii Campaniei „Europa, casa noastra”

0

“Europa, casa noastră” a fost o campanie de informare şi comunicare anuală privind priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

Chelgate a iniţiat a această campanie în numele Reprezentanţei Comisiei Europene în România  iar scopul  campaniei a fost de a informa cadrele didactice şi elevii cu privire la: proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri).

În campanie s-au înscris 1761 de şcoli din ţara, dar au completat raportul doar 355 de şcoli,  în urma evaluării fiind  desemnate câştigătoare 25 şcoli.

Din şcoala noastră,  prof. coordonator  Mihaela Loredana Rusu va  merge  2 zile la Bruxelles pentru a vizita Parlamentul şi Consiliul Europei.

Activităţile care au fost evaluate în cadrul Campaniei „Europa, casa noastră” s-au desfăşurat în perioada februarie – iunie 2011:

–  Proiectul judeţean “SAPTAMANA PENTRU MEDIU”, Ediţia a II-a (16 – 20 mai 2011) care a fost derulat în contextul promovării anului 2011 ca an european al voluntariatului  (325 de elevi);

–   Workshop „Europa, casa noastră” (8 iunie 2011) care s-a axat pe prezentarea următoarelor teme: Uniunea Europeană – casa celor 27 de state membre, Drepturile şi obligaţiile cetăţenilor europeni, Proiecte Comenius, Biodiversitatea în Uniunea Europeană, Voluntariatul în Uniunea Europeană (30 de elevi)

–   Concurs colaje „Europa, casa noastră” (15 iunie 2011) (37 de elevi)

La aceste activităţi au participat invitaţi speciali de la mai multe instituţii: Facultatea de Drept şi Facultatea de Biologie – Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi; Universitatea „Petre Andrei” – Iaşi; Fundaţia Serviciilor Sociale „Bethany” Iaşi.

Le mulţumim tuturor pentru că au fost alături de noi.

text Director prof.dr. Iuliana Ţugui

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează