Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Şcolar Economic de Turism din Iași este unul din câştigătorii Campaniei „Europa, casa noastra”

0

“Europa, casa noastră” a fost o campanie de informare şi comunicare anuală privind priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

Chelgate a iniţiat a această campanie în numele Reprezentanţei Comisiei Europene în România  iar scopul  campaniei a fost de a informa cadrele didactice şi elevii cu privire la: proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri).

În campanie s-au înscris 1761 de şcoli din ţara, dar au completat raportul doar 355 de şcoli,  în urma evaluării fiind  desemnate câştigătoare 25 şcoli.

Din şcoala noastră,  prof. coordonator  Mihaela Loredana Rusu va  merge  2 zile la Bruxelles pentru a vizita Parlamentul şi Consiliul Europei.

Activităţile care au fost evaluate în cadrul Campaniei „Europa, casa noastră” s-au desfăşurat în perioada februarie – iunie 2011:

–  Proiectul judeţean “SAPTAMANA PENTRU MEDIU”, Ediţia a II-a (16 – 20 mai 2011) care a fost derulat în contextul promovării anului 2011 ca an european al voluntariatului  (325 de elevi);

–   Workshop „Europa, casa noastră” (8 iunie 2011) care s-a axat pe prezentarea următoarelor teme: Uniunea Europeană – casa celor 27 de state membre, Drepturile şi obligaţiile cetăţenilor europeni, Proiecte Comenius, Biodiversitatea în Uniunea Europeană, Voluntariatul în Uniunea Europeană (30 de elevi)

–   Concurs colaje „Europa, casa noastră” (15 iunie 2011) (37 de elevi)

La aceste activităţi au participat invitaţi speciali de la mai multe instituţii: Facultatea de Drept şi Facultatea de Biologie – Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi; Universitatea „Petre Andrei” – Iaşi; Fundaţia Serviciilor Sociale „Bethany” Iaşi.

Le mulţumim tuturor pentru că au fost alături de noi.

text Director prof.dr. Iuliana Ţugui

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.