Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Rompetrol susţine comunităţile izolate din Vrancea şi Buzău prin donații de carburant pentru intervenţiile de deszăpezire

0

Grupul Rompetrol a donat carburant pentru intervenţiile de deszăpezire a patru comunităţi izolate din judeţele Vrancea şi Buzău. Valoarea sprijinului acordat autorităţilor locale pentru eliberarea drumurilor se ridică la 7,000 USD.

“Este datoria noastră morală să venim în sprijinul comunităţilor afectate de ninsorile abundente din această lună. Spiritul de solidaritate şi unitate ce caracterizează Grupul Rompetrol este din nou demonstrat în această campanie umanitară. Acest demers este parte a platformei de responsabilitate socială corporativă Energia vine din suflet ce presupune oferirea de sprijin comunităţilor pentru soluţionarea problemelor de ordin social cu care se confruntă”,  declară Alexey Golovin, Director Comunicare şi Marketing al Grupului Rompetrol.

 

Satele beneficiare – Mărăcineni, Luciu, Vadu Paşii din Buzău şi Dumitreşti din judeţul Vrancea au fost grav afectate de căderile masive de zăpadă din luna februarie, mulţi locuitori rămânând fără resursele necesare traiului zilnic. În acest sens, angajaţii Rompetrol din Bucureşti, Năvodari şi Ploieşti au demarat în perioada 13 – 17 februarie o amplă campanie internă de strângere de alimente neperisabile, îmbracăminte, pături destinate locuitorilor din comunităţilor izolate ce nu au posibilitatea de aprovizionare. Acestea vor fi trimise, în data de 17 februarie, către centrele locale de colectare ale Ministerului Apărării Naţionale, care le vor transporta către localităţile izolate.

 

Grupul Rompetrol se implică activ în proiecte de responsabilitate socială prin platforma sa „Energia vine din suflet”, care cuprinde programul naţional „Împreună pentru fiecare” şi alte proiecte punctuale din domeniile protecţia mediului şi sănătate. În ultimii trei ani au fost implementate în toate judeţele ţării 55 de proiecte de intervenţie comunitară, cu o investiţie de peste 750,000 USD, pentru beneficiul direct al 200,000 de persoane. De asemenea, Grupul se implică în activităţi caritabile sau de sponsorizări, având colaborari pentru susţinerea SMURD, a Asociaţiei Ovidiu Rom, Galei Societăţii Civile, sau ca partener al prestigiosului Festival Internaţional George Enescu.

Despre Rompetrol:

Grupul Rompetrol NV. este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, desfăşurându-şi activitatea în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intenţionează să devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.