Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ghiozdanul verde / Program de educatie ecologica in Iasi

1

GHIOZDANUL VERDE

În perioada 15 aprilie – 1 iunie, Asociaţia ,,Tinerii Ecologi Români din Iaşi”- TERIS derulează în trei şcoli din Municipiul Iaşi, proiectul de educaţie ecologică, Ghiozdanul verde.

Prin acest proiect organizatorii îşi propun să creeze o atitudine ecologică în rândul elevilor din clasele a V-a şi a VI-a, prin intermediul unor lecţii tematice, referitoare la importanţa protejării mediului şi, respectiv, la modul în care activităţile noastre zilnice pot afecta în mod negativ natura şi sănătatea umană.  La aceste lecţii vor participa şi reprezentanţi ai S.C. Salubris S.A. şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi. La finalizarea lecţiei tematice, elevii vor fi implicaţi într-o activitate de reamenajare a spaţiilor verzi din jurul şcolii sub îndrumarea studenţilor de la Arhitectura peisajeră din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi.
Activitatea practică urmăreşte să le prezinte elevilor modalităţile prin care pot proteja natura pentru a fi cetăţeani şi consumatori responsabili.

Tot în cadrul acestui proiect, elevii vor avea posibilitatea să viziteze Staţia de sortare a deşeurilor administrată de S.C Salubris S.A.
De asemenea, pe parcursul derulării proiectului, se vor desfăşura două concursuri: unul între şcolile participante constând în colectarea deşeurilor de hârtie în vederea reciclării lor şi un concurs de creativitate pe teme de ecologie, destinat individual elevilor, intitulat ,,Idei pentru ghiozdanul meu verde”. Premiile din cadrul acestor concursuri sunt reprezentate de ghiozdane verzi echipate cu toate rechizitele necesare.

Prin acest proiect se doreşte ca elevii să înteleagă mai bine importanţa protejării mediului înconjurător şi să se implice activ în comunitatea în care trăiesc. Prin propria atitudine, aceştia pot influenta persoanele cu care vor intra în contact: colegi de joacă, familie sau membrii comunităţii din care fac parte.
Şcolile participante la proiectul Ghiozdanul verde sunt: Şcoala nr. 21 „Ion Neculce”, Şcoala nr. 22 „B.P.Haşdeu” şi Scoala „Ion Simionescu”.

Partenerii proiectului Ghiozdanul verde:

  • Facultatea de Horticultură a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Iaşi
  • SC Salubris S.A
  • Garda Naţională de Mediu – Comisatiatul Judeţean Iaşi
  • Primaria Iaşi – D.S.P.M. (Directia de Servicii Publice Municipale).

Programul exact al activităţilor din cadrul proiectului poate fi consultat mai jos.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.