Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gáspár György, Oana Moraru și Sergiu Penciu– speakeri la evenimentul de educație financiară pentru părinți – Educare -Liber la educație financiară – Iasi 2019

0

Pe 16 noiembrie, între orele 10 – 14, are loc prima ediție la Iasi a evenimentului Educare Liber la educație sau educație la liber?, care are ca temă educația financiară pentru părinți și copii.

Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii? – sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul evenimentului de către 3 invitați de top: Gáspár György, Oana Moraru și Sergiu Penciu.

Părinții sunt cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional. Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare” – spune Gáspár György, psiholog, autor și custode de povești de viață, omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia, invitat special al evenimentului Educare – Liber la educație sau educație la liber?.

Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor” – este de părere Oana Moraru – consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon, care va vorbi la eveniment despre educația financiară ca mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea și despre modul în care îi putem ajuta pe copiii noștri să fie conștienți de nevoile lor.

De multe ori credem că doar copiii şi tinerii trebuie să acumuleze cunoştinţe financiare şi să-şi cultive o relaţie corectă cu banii. Însă experienţa noastră în cel mai extins program de educaţie financiară din România ne-a arătat că şi adulţii au nevoie, în egală măsură, să înţeleagă că planificarea bugetului personal necesită timp, perseverenţa şi disciplina de a respecta ceea ce am planificat.” – spune Nicoleta Deliu, inițiatoarea proiectului Şcoala de Bani – cel mai extins program de educaţie financiară pentru toate categoriile de vârstă din România.

România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa – doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare. Felul în care părinții noștri s-au raportat la bani, modul în care i-am auzit vorbind despre ei, îngrijorările pe care ni le-au transmis s-au impregnat în subconștientul nostru și ne-au setat atitudinea față de bani și câștig.

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani să își cumpere jucăria preferata pe post de ”recompensă” pentru 5 minute de liniște. Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.

Înscrieri la eveniment

Înscrierea la evenimentul Educare – Liber la educație sau educație la liber? – Iasi 2019 se poate face pe link-ul http://bit.ly/2nMB7Oi.

Prețul unui bilet este de 150 lei.

Powered by BCR

Parteneri:

Boiron Romania, Mobila Moll

Parteneri media:

Pagina de Psihologie, Vocea Părinților, Parents, Itsy Bitsy, Celmaibuntata.ro, Centrul de ParentingEducație Financiară Pentru CopiiCluj.com – Ghid LocalCuibul BerzelorDaniel TănaseFinancialparentingFinZoom.roGândește-Pozitiv.ro, Școala Informală de IT.

Evenimentul este organizat de Mozaic Media în colaborare cu ParentIS și este sustinut de Școala de bani by BCR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.