GALAȚI: Vernisaj expoziţia temporară „Mamifere preistorice din Podişul Moldovei”

0

Vineri, 7 iunie 2013, ora 11.00, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

 promo WEB mamifere 2013

Vineri, 7 iunie 2013, ora 11.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Mamifere preistorice din Podişul Moldovei”, organizată în colaborare cu Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad şi Muzeul Judeţean Neamţ.

Expoziţia prezintă fosile provenind de la mamifere ce au trăit în climate şi asociaţii faunistice de climă caldă în perioada Neogenă (Miocen şi Pliocen) şi climă rece din Cuaternar. Cele mai vechi fosile au o vârstă absolută de 10 milioane de ani, iar cele mai „tinere” ajung pană la o vârstă de 10.000 de ani î.e.n.

„Publicul va putea vedea pe viu preparate paleontologice naturalizate, aproximativ 70 piese, din colecţia de paleontologie a muzeelor din Galaţi, Bârlad şi Piatra Neamţ. Dintre piesele expuse menţionăm fragmentele de corn de cerb uriaş (Megaloceros giganteus), craniile de bovidee fosile (Bison priscus), un fragment de defensă de elefant fosil Platybelodon – piesa unicat în România sau un molar de rinocer fosil (Chiloterium)”, a declarat muzeografa Cecilia şerban, coordonatoarea expoziţiei.

    Expoziţia „Mamifere preistorice din Podişul Moldovei”va rămâne deschisă la muzeul gălăţean în perioada 7 iunie – 15 noiembrie 2013.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează