Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galaţi: Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul!”

0

17 – 20 iulie 2018, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, Observator Astronomic – Planetariu – Terasa de observaţii astronomice

În perioada 17 – 20 iulie 2018, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, organizează cea de a XI-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”, manifestare coordonată de Secţia Observator Astronomic-Planetariu în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”.

Anul acesta temele cursurilor de astronomie vor fi diverse, de la noţiuni introductive despre constelaţii până la noţiuni de astrofizică, lecţiile teoretice urmând a fi susţinute în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, între orele 18.00 – 22.00, iar cele practice în intervalul 22.00 – 00.00, pe Terasa de Observaţii Astronomice (dacă vremea va fi favorabilă).

Lectorii Şcolii de vară de Astronomie vor fi: Alexandru Tăun, absolvent al Universitatății din Groningen; Andrei-Marian Stoian, elev la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei” Galaţi, expert în domeniul astrofotografiei şi fotometriei; Aurel Chirilă, inginer cu o vastă experienţă în popularizarea astronomiei şi Ovidiu Tercu, coordonator al Secţiei Planetariu-Observatorul astronomic a Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor acestei Şcoli de vară de Astronomie, amintim:          Bolta cerească şi constelaţiile,   Sistemul Solar – Prezentare generală, Asteroizii şi importanţa educativă a observării lor, Lumina – undă sau corpuscul ? Radiaţiile şi forţa electromagnetică în astronomie, Instrumente optice folosite in astronomie, Unde Gravitaţionale – O nouă fereastră spre Univers, Astrofotografie educativă la Observatorul astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Prezentarea modului de utilizare a principalelor instrumente optice folosite în astronomie, Lumini şi umbre – Radiaţii vizibile şi invizibile, Recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, Observaţii astronomice de noapte, etc.

Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot suna la 0746-020001 (muzeograf Ovidiu Tercu, coordonator activitate). Participarea la Şcoala de Vară de Astronomie este gratuită.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Telefon: 0236-411898, e-mail: contact@cmsngl.ro

Web: www.cmsngl.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.